Săptămâna 35

de bebee
2,2K views

În săptămâna treizeci și cinci de sarcină anumite femei încep să experimenteze o anumită stare de anxietate în ceea ce privește momentul nașterii.

Acest lucru este normal, dar o discuție cu medicul tău te poate ajuta să treci mai ușor peste aceste temeri. Chiar dacă sarcina ta se va termina în această săptămână, este important de menționat faptul că 99% dintre copiii născuți în săptămâna treizeci și cinci supraviețuiesc.

În cazul în care nu ai început încă să faci exercițiile Kegel, acum este momentul potrivit pentru acest lucru. Astfel de exerciții te vor ajuta să îți întărești mușchii de la nivelul pelvisului pentru momentul nașterii și să te obișnuiești cu presiunea ridicată în acea zonă, presiune cauzată de mutarea copilului înspre partea inferioară a abdomenului. Este posibil să te simți stresată din cauza sarcinii. Acesta este un sentiment comun majorității mămicilor. Nu trebuie să fii stânjenită din această cauză. Încearcă să vorbești cu alte mămici despre aceste sentimente, astfel vei vedea că nu ești singura care trece prin astfel de stări.

Deși umflăturile se pot înrăutăți atunci când limitezi cantitatea de lichide consumată, este indicat să bei mai puțină apă înainte de culcare. Un mic truc ce te poate ajuta să micșorezi efectul umflăturilor este așezarea unor cărți sub saltea, acolo unde îți stau picioarele. Ridicarea picioarelor în acest mod poate contracara umflăturile. De asemenea, nu trebuie să te îngrijorezi nici din cauza insomniilor. Acest lucru este normal. Încearcă să te relaxezi cât poți de mult. Un pui de somn în timpul zilei se poate dovedi, de asemenea, foarte benefic.

Săptămâna treizeci și cinci de sarcină

Mama în săptămâna treizeci și cinci de sarcină

În această perioadă uterul tău este la aproximativ 15 centimetri deasupra ombilicului, astfel încât acesta poate deveni foarte sensibil la atingere. În cazul în care acest lucru nu s-a întâmplat deja, copilul se va muta în poziția normală nașterii, în zona pelviană. Acest fenomen va reduce presiunea exercitată asupra coastelor, pieptului și plămânilor, dar va mări presiunea asupra vezicii. Astfel, vei simți din ce în ce mai des nevoia de a urina. Senzația de amorțeală a zonei pelviene, dar și durerile la nivelul spatelui sunt comune. Senzația de amorțeală este cauzată de presiunea exercitată asupra nervilor pelvieni. În cazul în care disconfortul devine excesiv, este indicat să discuți cu medicul tău…

Bebelușul în săptămâna treizeci și cinci de sarcină

Deși dezvoltarea sa este aproape completă, copilul va continua să acumuleze grăsime și să ia în greutate. Ficatul său este complet funcțional, la fel și rinichii. Vei continua să simți lovituri pe măsură ce spațiul din interiorul lichidului amniotic se micșorează. Urechile bebelușului sunt și ele complet funcționale, astfel încât se recomandă să vorbești cu acesta cât de des poți. Firișoarele de păr numite lanugo încep să dispară, acestea fiind înlocuite de un tip de păr mult mai subțire.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More