Săptămâna 34

de bebee
1,9K views

Pe măsură ce săptămâna treizeci și patru vine și trece, probabil că te vei confrunta cu diverse stări de disconfort. Însă, nu te impacienta, cele nouă luni de sarcină aproape au trecut! Iată care sunt cele mai mari schimbări care se petrec în această săptămână!

Odată ajunsă în această etapă, trebuie să iei în considerare faptul că fiecare sarcină este diferită și majoritatea femeilor nu poartă sarcina până în săptămâna 42. Medicul începe de pe acum pregătirile pentru evenimentul mult așteptat. Acesta va face un test pentru bacteria Strep de tip B, o bacterie care se poate dezvolta în interiorul vaginului și, în cazul în care nu este tratată, poate afecta nou-născutul. În cazul în care rezultatul va fi pozitiv, medicul îți va administra antibiotice intravenoase în timpul nașterii, pentru a distruge bacteria și diminua riscul infecției.

În cazul în care suferi de arsuri, încearcă să înlocuiești cele trei mese principale din timpul zilei cu șase sau șapte mai mici. De asemenea, încearcă să eviți hainele foarte strâmte și optează, în schimb, pentru haine largi și confortabile. Mai mult, masajul este un bun remediu împotriva umflăturilor și durerilor la care este supus corpul tău.

Săptămâna treizeci și patru de sarcină

Mama în săptămâna treizeci și patru de sarcină

Cea mai importantă schimbare pe care o vei observa în săptămâna treizeci și patru este reducerea presiunii asupra pieptului și plămânilor. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul se mută în zona pelvisului. Uterul tău ar trebui să fie la aproximativ 13 centimetri deasupra ombilicului. Acesta este foarte sensibil în această perioadă și, în cazul în care până acum nu era ieșit în afară, acum este. Anumite femei suferă de arsuri din cauza relaxării mușchilor în partea inferioară a esofagului.

Probabil că te vei confrunta cu umflături la nivelul mâinilor, feței, picioarelor și gleznelor. În cazul în care aceste umflături sunt însoțite de dureri severe de cap, amețeală sau crampe abdominale, este indicat să consulți un medic, deoarece acestea pot semnala o afecțiune numită pre-eclampsie. Totuși, în mod normal, umflăturile sunt cauzate de retenția de apă. Deși poate părea incredibil, cel mai bun remediu este o hidratare continuă. Consumul scăzut de apă nu poate decât să agraveze situația…

Bebelușul în săptămâna treizeci și patru de sarcină

Pe măsură ce bebelușul continuă să crească în lungime și greutate, acesta ar trebui să cântărească aproximativ 2,5 kilograme și să aibă o lungime cuprinsă între 38 și 43 centimetri. Majoritatea organelor sunt complet dezvoltate, cu excepția plămânilor. În acest moment, trăsăturile faciale sunt foarte clare. Pe măsură ce grăsimea continuă să se acumuleze sub piele, copilul pare din ce în ce mai grăsuț. Probabil vei observa că bebelușul sughite uneori. Nu te îngrijora, acest fenomen este normal!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More