Home Fertilitate, conceptieInseminare artificiala Inseminarea artificială – rata de reușită, riscuri, costuri

Inseminarea artificială – rata de reușită, riscuri, costuri

de bebee
6,K views
Inseminarea artificială

Atunci când te gândești să recurgi la inseminarea artificială, trebuie iei în considerare mai mulți factori, printre care cei mai importanți sunt rata de reușită, riscurile pe care le presupune o astfel de procedură precum și costurile.

Acest articol tratează în detaliu toate aspectele menționate anterior, oferind o imagine de ansamblu asupra procesului de reproducere umană asistată.

Inseminarea artificială este o tehnică folosită pentru a trata diverse tipuri de infertilitate atât la femei, cât și la bărbați. Această procedură presupune introducerea spermei direct în colul uterin, trompele uterine sau uter. Această procedură scurtează drumul pe care spermatozoizii trebuie să-l parcurgă, eliminând totodată și posibilele obstacole. Inseminarea intrauterină, în care sperma este plasată direct în uter, este cea mai comună formă de inseminare artificială.

Rata de reușită

Rata de reușită în ceea ce privește inseminarea artificială poate fi mult mai mică decât în cazul altor forme mai avansate de reproducere asistată. Rata de succes a inseminării artificiale variază considerabil, în funcție de vârsta și cauza infertilității. Rata generală de reușită este de 80%, fiind cumulată din încercări multiple cu rata de 10 – 20%. Inseminarea intravaginală și cea intracervicală au rate de succes de 5 – 10% pentru fiecare încercare. Aproximativ 90% dintre cuplurile ce reușesc să obțină o sarcină prin această tehnică o obțin de regulă în primele șase încercări. Inseminarea artificială poate să nu funcționeze pentru toate cuplurile care încearcă această procedură. Medicul poate sugera acest tratament între trei și șase ori cel puțin, înainte de a încerca un alt tratament. Astfel, deși șansele de reușită sunt mai reduse în comparație cu alte tehnici mai avansate, inseminarea artificială prezintă trei avantaje majore:

  1. Este o procedură relativ simplă.
  2. Prezintă puține efecte secundare.
  3. Nu prezintă costuri ridicate.

Datorită acestor factori, mulți medici recomandă inseminarea artificială ca o formă primară de tratament împotriva infertilității.

Riscuri

Riscurile inseminării artificiale sunt reduse și apar foarte rar. Printre acestea se numără o posibilă infecție, reacția prostaglandinică sau traumatismele.

  • Infecția. Aceasta este cauzată de virușii sau bacteriile transportate în uter odată cu sperma.
  • Reacția prostaglandinică. Aceasta se manifestă prin crampe, greață, diaree sau febră. Reacția prostaglandinică este cauzată de micile cantități de prostaglandine rămase în spermă după procesare.
  • Traumatismele. Unele instrumente utilizate în cadrul acestei proceduri pot perfora uterul și determina durere sau sângerări. Astfel anumite paciente pot resimți un disconfort ridicat la utilizarea speculului sau la manipularea uterului și introducerea cateterului de inseminare…

Costuri

Cuplurilor care doresc să recurgă la această procedură li se recomandă să compare prețurile înainte de a apela la o anumită clinică. Costurile pentru o procedură de inseminare intrauterină pot fi estimate la 1000/1300 RON. Prețurile pot varia foarte mult de la un oraș la altul și chiar de la o clinică la alta din același oraș. Cuplurile trebuie să se asigure că prețurile estimative pe care le cunosc includ tratamentele hormonale, medicația adiacentă, precum și alte taxe suplimentare. De exemplu, în cazul în care este utilizată sperma de la un donator, clinica va percepe o taxă pentru fiecare doză de spermă necesară. Mai mult, se recomandă informarea în privința costurilor care pot fi acoperite de asigurare.

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More