Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Raluca

Semnificația numelui Raluca

Semnificația numelui Raluca este asociată cu substantivele „glorie” și „frumusețe”, fiind un nume care nu pare să aibă rădăcini în alte limbi și nici o istorie foarte bogată, motiv pentru  care este considerat a fi unul modern.

Fiind un nume modern, acest lucru probabil explică și motivul pentru care nu putem asocia o formă masculină acestuia, neexistând unul care să se asemene cât de cât cu el.

Originea numelui Raluca

Dat fiind faptul că istoria numelui Raluca nu este una foarte bogată, originile sale se opresc la limba română, fiind asociat cu substantivele anterior menționate.

Cu toate acestea, se presupune că ar exista o oarecare legătură cu anumite cuvinte grecești, care ar putea fi rădăcinile acestui nume. Aceste cuvinte sunt „Ralle” (fiind rădăcina radicalului „Ral”) și „Herakleios”, care este reprezentat de „Rale”, acesta din urmă fiind un diminutiv pentru el.

„Herakleios” este o formă adjectivală a cuvântului „Herakles”, fiind un compus pornind de la numele zeiței Hera alături de cuvântul „kleos”, care vine tradus „glorie”, de unde și asocierea numelui Raluca cu acest cuvânt.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Raluca

Aceste persoane sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai blânde și pașnice, care nu sunt lipsite niciodată de grație. Purtătoarele numelui Raluca tratează mereu cu calm orice situație, iar uneori ai impresia că nimic nu reușește să le afecteze și că pot trece ușor peste orice situație, indiferent de natura ei.

Sunt persoane care acceptă mereu sfaturi și sunt deschise la opiniile care provin din exterior, considerând că nu au nimic de pierdut dacă stau să le asculte. Nu sunt adeptele certurilor și scandalurilor, motiv pentru care depun toate eforturile pentru a le putea ocoli pe cât posibil, însă dacă vor lua parte la un astfel de eveniment, cu siguranță vor încerca să rezolve problema pe cale amiabilă, fără a atrage pierderi mari de partea ambelor părți, considerând că există mereu o cale de mijloc sau de câștig de ambele părți.

Atunci când este dezbătut un anumit subiect, acestea vor aduce argumentele cele mai puternice și solide pentru a-și susține părerile însă vor apela și la emoțiile celor implicați pentru a putea sensibiliza puțin întreaga discuție, precum și pe cei implicați în ea.

Așadar, Raluca pare a fi o persoană care încearcă mereu să creeze o stare de echilibru, atât în interiorul ei, cât și în mediul în care trăiește, pentru ca totul să se desfășoare în cel mai frumos mod posibil, fiind destul de limpede caracterul ei glorios.

Semnificația numelui Raluca în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Raluca este 2.

Aceasta este cifra reprezentativă pentru frumusețe, adevăr, dar și pentru percepție.

Aceste calități se regăsesc într-o măsură destul de mare în caracterul purtătoarelor numelui Raluca, prin faptul că sunt deschise și la alte puncte de vedere în afară de ale lor, însă nu la unele care să nu aibă un adevăr la „rădăcină”…

Frumusețea vine prezentată prin intermediul faptului că își doresc să trăiască într-un mediu armonios, echilibrat, care să pară unul frumos în ochii celor care au ocazia să îl vadă sau, de ce nu, chiar să facă parte din acesta.

Autor: bebee

Articole similare

Login

Lost your password?