Home MamiciSanatate Ce este homeopatia?

Ce este homeopatia?

de bebee
1.232 views

Homeopatia poate fi descrisă ca o formă a medicinei alternative, în care medicii tratează fiecare pacient cu preparate extrem de diluate.

Homeopatia utilizează numai substanțe naturale ce provin din cele trei regnuri: animal, mineral și vegetal. Scopul acestei metode de tratare este acela de mări capacitatea de autoapărare a organismului, adică să ajute la creșterea metabolismului. Un organism sănătos va putea lupta mai ușor și mai eficient împotriva bolilor.

De ce este mai eficace homeopatia?

Mulți specialiști consideră că homeopatia este o metodă mai eficientă decât medicina clasică, deoarece medicina clasică folosește substanțe chimice care de cele mai multe ori ameliorează o anumită boală, dar poate afecta alte organe.

Cum funcționează?

Ideea care stă la baza acestui tratament este că organismul trebuie ajutat să se vindece singur. Boala este vindecată tot cu substanța care produce boala la omul sănătos. Mai simplu: cafeaua care în mod normal produce insomnie, dar atunci când este utilizată în homeopatie, ea produce somnolență. Același lucru se întâmplă de exemplu și în cazul vaccinări. Pacientul va fi injectat cu o doză redusă de germeni; aceștia vor duce la creșterea imunității organismului pentru ca mai apoi tot organismul să poată lupta împotriva lor.

pastile-homeopatie

Care sunt remediile?

Remediile sunt realizate din substanțe diluate ce sunt prescrise după legea similitudinii și care sunt de cele mai multe ori în doze foarte mici.

Forme ale medicamentelor homeopate:

  • Globulele.
  • Unguentele.
  • Tincturile primare (preparate lichide rezultate din amestecarea sucului proaspăt din plante cu alcool, sau mai există posibilitatea amestecării plantelor proaspete direct cu alcool).
  • Soluțiile oftalmice.
  • Supozitoarele.
  • Soluțiile injectabile.

Care este forma de administrare?

Cea mai populară formă sunt granulele. Aceasta se țin sub limbă până când se vor topi. Este important ca pacientul să nu atingă absolut deloc granulele, ci să le introducă în gură direct din tub.

Pentru ce boli pot fi folosite astfel de remedii?

Homeopatia se recomandă în mod special în cazul unei gripe sau răceli. Fuga la medic nu este chiar întotdeauna cea mai bună alegere dacă ne gândim câte antibiotice va trebui să suporte organismul nostru. Homeopatia este recomandată de specialiști chiar în orice tip de afecțiune. De exemplu: alergii, insomnie, depresie, dar și în cazul bolilor grave ca SIDA, cancer.

Cum decurge tratamentul?

Primele zile ale tratamentului diferă de la persoană la persoană. Unii pacienți simt la început o stare de bine, pentru ca mai apoi simptomele să se agraveze. Dacă se întâmplă ca după începerea tratamentului să te simți chiar mai rău, nu trebuie să te îngrijorezi numaidecât, deoarece acesta poate fi un semn că organismul tău începe să reacționeze față de remediu. De cele mai multe ori, organismul trebuie să se adapteze la aceste schimbări și are nevoie evident de o perioadă de acomodare și de reechilibrare. De asemenea, pot apărea și simptome mai vechi, dar acestea nu ar trebui să dureze prea mult…

Dacă ești îngrijorată de reacțiile pe care le ai, este important să anunți homeopatul pentru a te consulta cu el și să vezi dacă mai poți continua tratamentul.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More