Home SarcinaAlimentatia in sarcina Ce trebuie să mâncăm în timpul sarcinii

Ce trebuie să mâncăm în timpul sarcinii

de bebee
1,1K views
Ce trebuie sa mancam in timpul sarcinii

Pentru că vei fi o viitoare mămică, trebuie să știi că alimentația este foarte importantă. În timpul sarcinii nu mai poți mânca tot ce îți dorești și nici nu trebuie să exagerezi în ceea ce privește porția de mâncare. Chiar dacă în burta ta crește încetul cu încetul un bebe, porția de mâncare nu trebuie dublată. Dacă exagerezi cu mâncarea, kilogramele se vor aduna și după naștere vei rămâne tot cu ele.

Câte calorii pot consuma în sarcină?

Mai important decât numărul caloriilor pe care le consumi este bine să ai o dietă cât mai echilibrată. Numărul caloriilor diferă de la femeie la femeie; se iau în calcul înălțimea, greutatea și vârsta. O femeie gravidă trebuie să consume în medie 2200 de calorii, iar în al treilea trimestru de sarcină poate adăuga 200-300 de calorii. Este important ca bebelușul să aibă partea de o alimentație corectă, care să îi asigure nevoile nutriționale. Trebuie să știi că nu ai voie să consumi orice tip de alimente doar pentru simplul fapt că ți s-a făcut poftă.
Organismul unei mămici trebuie să fie sănătos pentru ca bebelușul să crească într-un mod armonios.

Alimente importante de care ai nevoie în timpul sarcinii:

1.Fructe și legume: avocado, broccoli, spanac.

  • Avocado-ul este bogat în vitamina C și acid folic. Nu trebuie consumat în exces, dar moderat este foarte indicat pentru sarcină.
  • Broccoli-ul are un conținut crescut de vitamina A și C, dar și de calciu, care este esențial pe toată durata sarcinii.
  • Spanacul ajută foarte mult la dezvoltarea fătului datorită conținutului nutritiv foarte variat. Este bogat în vitamina A, calciu și fier. Poate fi înlocuit cu salata, care nu are atât de multe proprietăți.

2. Lactate
Lactatele sunt foarte importante în cadrul alimentației, deoarece conține calciu, iar, de cele mai multe ori, pe perioada sarcinii, gravidele sesizează o lipsă a calciului din organism. Această lipsă se manifestă prin apariția cariilor sau a amețelii. Brânza, iaurtul, laptele ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic. O veste bună este că poți găsi lactate cu un conținut scăzut de grăsime.

3. Carnea
Carnea este una dintre sursele principale de proteine și de fier. Evită cărnurile grase care ar putea să îți provoace stări de greață. Mai bine consumi carne de curcan, pui, vită sau pește. Carnea trebuie gătită într-un mod cât mai sănătos. Decât să prăjești carnea de pui, mai bine o faci la grătar sau o fierbi.

4. Linte
Ar fi bine să integrezi și lintea în meniul tău. Este bogată în proteine, fier și vitamina B6. Să nu uităm de acidul folic, ce ajută foarte mult la fertilitatea femeii.

5. Ouă
Micuțul tău trebuie să crească cât mai sănătos și să aibă parte de toate vitaminele care îl ajută să se dezvolte corect. Ouăle au un conținut destul de mare de acizi grași Omega-3 și calciu; acestea ajută la dezvoltarea cerebrală a fătului.

6. Alimentele bogate în carbohidrați
Acest tip de alimente au un conținut mare de amidon (pastele, fideaua, cerealele, produsele din porumb) și trebuie să le incluzi numaidecât în dieta ta. Sunt foarte sățioase și nu au un număr exagerat de calorii…

7. Ovăzul
Există cereale din ovăz, deci îți va fi foarte ușor să le incluzi în meniul tău. Ovăzul are foarte multe beneficii datorită faptului că este bogat în fier, vitamina B și în fibre. Conținutul ridicat de fibre îți va da senzația de sațietate.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More