Home Copii mici 1-5 aniJoaca Jocuri în 1 | Jocuri în 1 pentru fete și băieți

Jocuri în 1 | Jocuri în 1 pentru fete și băieți

de bebee
2,2K views
Jocuri in 1

Jocuri în 1 folosite în momentele în care, din diferite motive, copiii nu dispun de un partener de joacă.

Aceste recomandări de jocuri în 1 sunt extrem de eficiente și pentru copiii singuri la părinți sau pentru frații între care diferența de vârstă este prea mare.

Printre aceste motive se numără momentele în care părinții sunt ocupați, prietenii copiilor nu sunt disponibili, la rândul lor, din alte motive ori când, din cauze medicale, copiii se află în carantină și sunt nevoiți să stea separați de prieteni sau de restul familiei. Pe baza acestor raționamente însă nu numai s-au inventat jocuri în 1 capabile să îi distreze pe copii în perioadele în care nu au un partener de joacă.

După cum probabil știți, copiii mici dispun de o energie debordantă care trebuie ținută sub control și, cum altfel, dacă nu prin jocuri și activități distractive și, dacă se poate, și educative? Rolul acestor jocuri în 1 este acela de a-l ține ocupat pe copil un timp nu foarte lung, deoarece este bine cunoscut faptul că se plictisesc foarte repede copiii. Din acest motiv, atunci când aveți în plan să lăsați copilul să se joace singur, trebuie să vă faceți o listă care să includă un minimum de zece activități diferite. Totodată, pentru a-l determina să se implice, trebuie să îi puneți la dispoziție jocuri în 1, materiale și alte obiecte utile jocurilor pe care le-ați ales.

Desigur că în alegerea jocurilor un factor important, poate chiar cel mai important, îl reprezintă vârsta. Activitățile și jocurile pe care le alegeți trebuie adaptate la vârsta și nivelul de înțelegere al copiilor, la spațiul în care se desfășoară și la obiectele de care dispuneți.

În mod evident, se recomandă să petreceți cât mai mult timp în compania copilului dumneavoastră, deoarece atenția dumneavoastră flatează mai mult emoțiile și dezvoltarea copilului. Cu toate acestea, se știe că în actualitate, deși copiii sunt prioritari, există și momente în care trebuie să mergeți la serviciu ori pur și simplu aveți alte activități de făcut.

Propuneri de jocuri în 1

Următoarele propuneri de jocuri în 1 au menirea de a ține departe copiii de telefon sau televizor. Cu siguranță, televizorul și telefonul sunt mijloace extrem de la îndemână să capteze atenția copiilor și chiar pentru un timp îndelungat însă nu sunt tocmai cele mai sănătoase opțiuni. Cu toate acestea, există totuși și desene animate educative, potrivite vârstei și este bine să le acceseze și pe acelea uneori. Totuși, activitățile și aceste jocuri în 1 implică atât activitate fizică, precum și psihică.

  1. Pentru copiii mai mărișori, cu vârste mai mari de trei ani, puzzle-urile sunt jocuri interesante care le dezvoltă foarte mult gândirea și îi țin ocupați o perioadă destul de mare. Aceste puzzle-uri sunt ideale de făcut atunci când sunt siguri însă le pot face și împreună cu familia. Puzzle-urile trebuie adaptate vârstei, deoarece în funcție de vârstă, nivelul de complexitate al acestora crește. Satisfacția de a rezolva un puzzle singuri va fi imensă.
  2. Cărțile de colorat. În ceea ce privește copiii de vârste mai mici, putem spune că o metodă de a le capta atenția este coloratul. Este o activitate individuală care le dezvoltă creativitatea.
  3. Jocurile Lego. Jocurile lego se pot juca de o singură persoană și pot menține atenția copiilor un timp îndelungat. Multitudinea obiectelor pe care le pot crea cu piesele de tip lego este copleșitoare, deoarece ele oferă multe posibilități. Astfel, pentru copiii care, din diferite motive, se vor juca singuri, jocurile de lego sunt extrem de bune.
  4. Pictatul este o activitate recreativă atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Le dă posibilitatea să se exprime, să-și manifeste creativitatea și le menține atenția.
  5. Impropriu spus, joaca de-a detectivul este un joc pentru o singură persoană. Este nevoie ca tu să îi ascunzi un obiect, iar mai apoi să-l faci să-și dorească să îl caute. Nu pune obiectul foarte la vedere, se va simți satisfăcut în clipa în care îl va găsi.
  6. Jocurile cu plastilina. Jucatul cu plastilina este un joc pe care copiii îl pot realiza de unii singuri, nefiind nevoie de parteneri. Plastilina le oferă posibilitatea să creeze ceea ce doresc ei.
  7. Jocul de pescuit în cadă. Acest joc poate aduce multă distracție și le poate menține atenția copiilor un timp . În timp ce copilul se află în cadă, se preferă, pentru a fi mai interesant, să adăugați diferite obiecte care nu sunt periculoase pentru copii și să îl încurajați să le pescuiască din apă cu ajutorul unei site.
  8. Jocuri de selecție. Jocurile de selecție sunt jocuri pentru o singură persoană. Cu ajutorul unor biluțe, fundițe, creioane de diferite culori și a unor pahare puteți organiza un joc pe cinste. Amestecați foarte bine biluțele între ele, astfel încât să trebuiască separate. În principiu, îi puteți spune copilului să pună biluțele/creioanele/fundițele în paharele de aceeași culoare. De exemplu, avem biluțe roșii și pahare roșii.
  9. Jocul „câte lucruri într-o valiză?”. Este un joc despre care putem spune că este pentru o singură persoană. Încurajați-vă copilul să încerce să bage cât mai multe obiecte într-o valiză . Satisfacția copilului va fi cu atât mai mare cu cât va reuși să pună mai multe obiecte. De asemenea, vă recomandăm să îi indicați să pună lucruri de diferite dimensiuni, diferite texturi.
  10. Jocul „Turnul”. Jocul „Turnul” este jocul care se joacă într-o singură persoană și presupune construirea unui turn cu diferite obiecte. Pentru a construi turnul, se recomandă să folosiți obiecte diverse precum piese de lemn, cărți, farfurii, haine, creioane, cutii sau alte obiecte care au totuși stabilitate.

Aceste jocuri în 1 presupun o competiție cu persoana însăși. Totuși, jocurile pentru o persoană dezvoltă abilitățile creative și concentrarea în special datorită faptului că ele presupun de regulă construirea sau crearea unor anumite lucruri. De asemenea, copiii reușesc să capete aptitudinea de a se automotiva și de a fi autodidacți…

Astfel, aceste jocuri în 1 sunt creații spontane care pot fi adaptate în funcție de nevoile copilului și dorințele sale,cât și în funcție de obiectele pe care le aveți la dispoziție. Creativitatea și inventivitatea stau la baza acestor jocuri în 1.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More