Home Copii mici 1-5 ani Cenuşăreasa: cel mai iubit desen animat

Cenuşăreasa: cel mai iubit desen animat

de bebee
5,6K views
Cenusareasa

Cenuşăreasa este una dintre cele mai îndrăgite povești pentru copii scrise de autori precum Charles Perrault.

Cenuşăreasa ne prezintă povestea unei fete care rămâne singură după ce mama sa moare, iar tatăl său se recăsătorește cu o femeie (care întruchipează personajul antagonist al poveştii). Astfel, tânăra fată frumoasă devine slugă în propria casă, iar frumusețea sa este ascunsă de un strat de cenușă.

Cine era Cenuşăreasa?

Cenuşăreasa era o fată orfană de mamă, al cărei tată se va recăsători cu o femei rea cu două fiice frumoase, dar rele, care o vor obliga pe frumoasă fată să devină slujnică în propria sa casă.

Care este povestea pe scurt a desenului animat Cenuşăreasa?

Frumoasa poveste Cenuşăreasa a fost pusă atât în scenă, însă a fost prezentată și sub formă de desene animate pentru copii. Povestea desenului animat urmează întocmai povestea din cartea cu povești a copilăriei, arată, de asemenea, darul de la tatăl său (rămurica de alun) care i se agățase acestuia de pălărie. Cenuşăreasa va lua crenguța de alun și o va duce la mormântul mamei sale, unde, fiind udată cu lacrimile acesteia, se va prinde și va crește un alun mare.

Ca în poveste, Cenuşăreasa nu va fi ocolită de iubire nici în desenele animate. Cenuşăreasa va ajunge să fie o tânără frumoasă și amabilă care se va împrieteni cu animalele de la moșie.

Desenul animat îl prezintă pe rege, care este înfuriat din cauza faptului că fiului său nu își poate găsi o consoartă; din acest motiv, va organiza la curtea palatului un bal unde sunt invitate toate doamnele și domnișoarele din regiunile regatului.

La acest bal va fi prezentă și Cenuşăreasa. Acest lucru se va întâmpla după ce Cenuşăreasa va termina toate treburile care îi fuseseră date de către mama sa vitregă. Cu ajutorul Zânei celei bune, aceasta va transforma un dovleac în caleașcă, șoarecii, în cai albi, iar pe cățeluș, într-un valet. Zâna va transforma și rochia sfâșiată a Cenuşăresei într-o rochie minunată de culoare albastră. Cenușăreasa, ca în povestea lui Charles Perrault, va trebui să se întoarcă acasă înainte de miezul nopții.

La bal prințul refuză toate doamnele și domnișoarele, până când o zărește pe Cenușăreasa, cu care va dansa toată seara. Când Cenușăreasa va pleca, își va pierde unul dintre pantofi pe treptele castelului.

A doua zi, de dimineață, se va porni în tot regatul pentru a se găsi deținătoarea pantofului pierdut și totodată fata de care se îndrăgostise prințul. Când ajung la casa Cenuşăresei, surorile vitrege o vor închide pe aceasta în pod, pentru a nu putea proba pantoful, însă șoriceii vor găsi cheia de la pod și o vor elibera pe aceasta.

Doamna Tremaine presimțind că Cenuşăreasa se va căsători cu prințul, pune piedică pajului, iar deoarece acesta va cădea, se va sparge pantoful. Însă Cenuşăreasa va scoate celălalt pantof, în acest mod devenind clară identitatea fetei, spre oroarea mamei vitrege și a surorilor. Așadar, va alea loc o nuntă la curtea regală, iar desenul animat se va încheia cu sărutul dintre prinţ și Cenuşăreasă, care se aflau în caleașcă, pornind spre luna de miere.

Cei care au dublat în limba română vocea personajelor din desenul animat Cenuşăreasa sunt: vocea Cenuşăresei a fost redată de Carmen Palcu, iar vocea prințului a fost redată de Claudiu Maier. Desenul animat Cenuşăreasa este o producție a celor de la Walt Disney realizată în anul 1950 și bazată pe povestea cu același nume scrisă de scriitorul francez Charles Perrault…

Desenul animat original Cenuşăreasa a fost lansat în anul 1950, iar de atunci au apărut îmbunătățiri grafice ale aceluiași desen animat.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More