Home Copii mici 1-5 ani Filme pentru copii educative si distractive

Filme pentru copii educative si distractive

de bebee
4,9K views
Filme pentru copii

Filme pentru copii sau desene animate – acestea sunt o variantă prin care cei mici, nu doar că se relaxează, ci învață și o sumedenie de lucruri. Cum alegem însă cele mai bune filme pentru copii dintre toate cele existente în mediul online?

Am realizat pentru dumneavoastră un top 20 al celor mai bune și educative filme pentru copii, astfel încât să vă vină mai ușor să alegeți ceva potrivit.

Filme pentru copii – Top 20

  1. Filmul pentru copii Eroi de rasă – Air Buddies (2006) urmărește cinci căței care vorbesc, având preocupări distincte și aflându-se în grija stăpânilor lor provizorii, Noah și Henry. Ce fac cei cinci năzdrăvani atunci când aud că urmează a fi dați spre adopție?

2. Tot un film pentru copii cu animale care vorbesc este și Alvin și veverițele – Alvin and the Chipmunks (2007). Filmul îl aduce în prim-plan pe compozitorul Dave, care profită de aptitudinea celor trei veverițe vorbitoare pentru a-și organiza mai bine tot ceea ce are de făcut.

3. Un film pentru copii realizat după celebra poveste omonimă este Albă ca zăpada și cei șapte pitici – Snow White and the Seven Dwarfs (1937). Filmul urmărește destinul tinerei fete care este obligată de ura mamei vitrege să plece de acasă. Cu toate acestea, mama vitregă, o vrăjitoare malefică, o urmărește cu scopul de a o nimici odată pentru totdeauna. Unde își găsește salvarea tânăra prințesă?

4. Filmul pentru copii Anastasia (1997) pare a fi, inițial, un film despre celebrare în dinastia rusească. Totul ia o turnură neașteptată odată ce Rasputin se întoarce din perioada de extrădare, reușind să pună în aplicare un plan letal pentru familia împăratului. Cine va reuși să scape totuși furiei acestuia?

5. Filmul pentru copii Bratz reprezintă, în realitate, un film destinat fetițelor, în care vor descoperi o lume dominată de modă, cântec și dans, în care personajele principale sunt Jade, Yasmin, Sasha și Cloe. Toate cele patru fete au aptitudini, dorințe și pasiuni diferite, asta fiind ceea ce le apropie cel mai mult.

6. Fiindcă nu facem discriminare, vă propunem și un film pentru copii destinat cu precădere băieților, intitulat Wall-E: un robot bun la toate (2008). Este un film utopic prin faptul că acțiunea este plasată în anul 2700, având în centru două personaje-robot, Wall-E și Eve. Acești doi roboței au sarcina de a face din planeta Terra un loc în care gunoaiele vor fi doar un vis urât. Vor reuși aceștia să-și ducă la bun sfârșit misiunea?

7. Filmul pentru copii Charlie și fabrica de ciocolată – Charlie and the Chocolate Factory (2005) este unul absolut delicios și misterios totodată, datorită faptului că se fabrică ciocolată și se distribuie fără ca cineva să fi observat activitate industrială vreodată. Cine produce această ciocolată delicioasă existentă pe rafturile magazinelor?

8. Un film pentru copii realizat pe meleaguri chinezești este Kung Fu Panda (2008). În acesta este vorba despre un urs panda care este nevoit să salveze întreg teritoriul de dușmanii nimicitori. Va reuși acesta să dea dovadă de curaj și putere pentru a salva situația?

9. Un film pentru copii despre încercarea de păstrare a luminii este Ember – orașul din adâncuri – City of Ember (2008). Filmul urmărește acțiunile a doi tineri aflați în situația de a salva omenirea de finalitatea tragică.

10. Clopoțica și secretul aripilor – Secret of the Wings (2012) este un film pentru copii foarte îndrăgit de aceștia datorită personajului principal foarte simpatic. Clopoțica, dominată de curiozitate, își dorește să afle care este taina aripilor sale fermecate, motiv pentru care pătrunde în tărâmuri interzise. Ce va descoperi în legătură cu originile sale?

11. Țestoasele Ninja  este un film pentru copii în care se tratează tema loialității, a susținerii unui frate pe celălalt, pentru a putea înfrunta eventualele obstacole care apar în cale.

12. Filmul Prințesa și Broscoiul – The Princess and the Frog (2009) este un film pentru copii ce dezvoltă o poveste incredibilă de iubire între fata de viță nobilă (Tiania) și broscoiul (Louis). Cum se înfiripă povestea dintre cei doi?

13. Shrek pentru totdeauna este un film în care căpcăunul cu același nume, cel care a adus multiple binefaceri în episoadele anterioare, are acum o ultimă misiune, aceea de a restabili cursul firesc al lucrurilor. Va reuși să-și ducă misiunea la bun sfârșit?

14. Un film pentru copii, inspirat din povestea celebră cu același nume, este Spărgătorul de nuci – Nutcracker (2001). Povestea își începe desfășurarea din pricina unui cadou pe care Clara îl face surorii sale mai mici, Kelly. Spărgătorul de nuci se dovedește a fi fermecat, începând să facă lucruri nebănuite cu scopul de a-și recăpăta prestigiul pătat de Regele Șoarece.

15. O noapte la muzeu – Night at the Museum (2014) este un film pentru copii despre învierea unor creaturi prinse în muzeul de istorie din New York. Unde se află rezolvarea acestui caz?

16. Filmul pentru copii Cei trei purceluși este unul inspirat din povestea omonimă. Filmul este despre frații care trebuie să rămână uniți pentru a putea înfrunta cu succes toate piedicile și răutățile celor din jur.

17. Magie în New York – Enchanted (2007) este un film pentru copii despre soarta aflată în mâinile hazardului, indiferent de statutul social ocupat. Este un film în care se urmărește destinul prințesei Giselle, exilată în imensul oraș în care pericolele pândesc la tot pasul.

18. Un film inspirat tot din povestea omonimă, Hansel și Gretel, doi frați ce se încred în vorbele maleficei vrăjitoare, al cărei singur gând este cel de a îi îngurgita. Vor reuși cei doi frați să scape din ghearele vrăjitoarei și să se întoarcă în căminul lor?

19. Motanul încălțat – Puss in Boots (2011), o ecranizare după celebrul basm, este un film pentru copii în care motanul are misiunea de a găsi soluții prin care stăpânul său se îmbogățească, dat fiind faptul că tatăl acestuia nu-i lăsase nimic moștenire.

20. Prințesa și bobul de mazăre este un film pentru copii ecranizat după povestea lui Hans Christian Andersen, care urmărește viața tristă și solitară a unui prinț. Atunci când în sfârșit se îndrăgostește, mama acestuia o supune pe fată la o serie de probe pentru a dovedi originea nobilă a sa. Vor reuși să se căsătorească cei doi?

  • Filme pentru copii – concluzii

Aceste filme pentru copii prezentate în topul de mai sus merită, cu siguranță, și atenția adulților, datorită faptului că au, nu doar o ecranizare minunată, ci și acțiuni interesante…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More