Elefantul Cici este un personaj de desene animate extrem de adorat de către cei mici datorită cântecelelor pentru copii și imaginii drăgălașe pe care acesta o afișează atunci când le interpretează.
Cântecelele elefantului Cici sunt foarte haioase, avându-l în centrul atenției, și povestesc diferitele giumbușlucuri și aventuri ale acestui personaj îndrăgit atât de tare de către cei mici.
Cântecelele elefantului Cici pot fi folosite în serbările copiilor de grădiniță, deoarece versurile sunt alcătuite din cuvinte foarte simple și ușor de reținut, ceea ce le face să fie foarte ușor de învățat și îi pune pe copii în ipostaze plăcute. Versurile cântecelelor și coloana sonoră a cântecelelor elefantului Cici sunt foarte antrenante pentru copii și le transmit o stare de bine. Unul dintre cele mai cunoscute cântecele ale elefantului Cici este „Unde îmi sunt cipicii?”.
Acest cântecel este amuzant și prezintă o discuție între elefantul Cici și niște furnici, care se pare că i-au furat cipicii și pe care îi dorește înapoi. Aventura îl are în centrul aventurii pe elefantul Cici, care pornește în căutarea cipicilor săi în lumea furnicuțelor.
De asemenea, cântecelul elefantului Cici, „Unde îmi sunt cipicii?”, conține și o învățătură extrem de utilă pentru copii, și anume aceea că trebuie să fie atenți și să aibă grijă de lucrurile lor, pentru a nu se pierde sau a nu fi luate de către altcineva. Dincolo de ritmul și versurile plăcute ale cântecelului, animăluțele care interpretează cântecelele încântă privirile copiilor.
Cântecelul „Unde îmi sunt cipicii?”, al elefantului Cici – versuri
Elefantul Cici
Și-a pierdut ciupicii
Și acum el plânge
Și cere furnicii:
„- Unde-mi sunt ciupicii?
Dă-mi-i înapoi!
Că mă-nfurii tare
Și calc pe mușuroi.”
Furnicuța țipă:
„- Pleacă de aici!
Eu sunt mică, mică
Și am cipici mici.
Cu cipicii tăi
Nu am ce să fac
Caută-i mai bine
La tine în dulap!”
„- Unde-mi sunt cipicii?
Dă-mi-i înapoi!
Că mă-nfurii tare
Și calc pe mușuroi.”
„- Bine, recunosc!
Am luat ai tăi cipici
Vreau să deschid în ei
Magazin pentru furnici.
Într-un cipic vor fi
Un teatru și-o grădină,
În doi fac magazine
Și-n ultimul, piscină.
La mine sunt cipicii
Și nu ți-i dau înapoi
Îi folosesc mai bine
Eu, șef de mușuroi
Când totul va fi gata
Te invităm aici
Să faci baie în piscină
Și să-ți cumperi cipici.”
„- Unde-mi sunt cipicii?
Dă-mi-i înapoi!
Că mă-nfurii tare
Și calc pe mușuroi.”
„- La mine sunt cipicii
Și nu ți-i dau înapoi
Îi folosesc mai bine
Eu, șef de mușuroi.”
„ – Unde-mi sunt cipicii?
Dă-mi-i înapoi!
Că mă-nfurii tare
Și calc pe mușuroi.”
„ – Poftim cipicii, Cici
Cu tine am glumit
Dar data viitoare
Nu ți-i mai dau, promit!
Un lucru să ții minte
Eu azi te-am învățat
De lucruri să ai grijă
Să fii mai ordonat.”
„ – Am înțeles, furnică,
Eu azi am învățat
De lucruri să am grijă
Să fiu mai ordonat.”
Elefantul Cici este considerat un personaj animat plăcut și educativ. Pe lângă acestea, elefantul Cici se înscrie în categoria personajelor de desene animate de calitate, oferind prin melodiile sale învățături pentru cei mici într-o formă plăcută și adecvată nivelului lor de înțelegere. Cântecelul „Unde-mi sunt cipicii?”, al elefantului Cici, se adresează în special copiilor de grădiniță însă nu numai…
Dacă sunt alese corect, desenele animate și implicit cântecelele adresate copiilor de grădiniță îi pot ajuta pe aceștia să-și dezvolte abilitățile de vorbire și creativitatea, deoarece aceștia vor dori să reproducă în mare parte cuvintele auzite și vor fi încântați să-și deseneze personajele favorite.