Home Copii mici 1-5 aniPovesti si poezii Cântece pentru copii în limba română

Cântece pentru copii în limba română

de bebee
6,1K views
Cantece pentru copii

Cântecele pentru copii sunt foarte importante în viața micuțului tău. Pe lângă faptul că îi pot liniști de cele mai multe ori, aceste cântece pentru copii îi ajută pe cei mici și să învețe ușor și rapid cuvinte noi, lucruri noi și chiar să se concentreze.

Mai mult decât atât, cântecele pentru copii pot fi foarte benefice în exersarea memoriei celor mici. Cu cât rețin mai repede anumite versuri din cântecelele pentru copii, cu atât mai bine.

Trebuie să recunoaștem că de multe ori cântecele pentru copii ne pot salva și pot fi foarte ajutătoare, mai ales în situațiile agitate, care îl neliniștesc pe cel mic.

Muzica, precum cultura muzicală, reprezintă o parte importantă din viața copilului dumneavoastră, iar aceste cântece pentru copii pot fi primul pas pentru a-l face să iubească muzica.

Iată o listă cu cele mai bune și ascultate cântece pentru copii în limba română:

  1. Un elefant se legăna

Acest cântecel pentru copii, Un elefant se legăna, ne aduce aminte de copilărie. Este unul dintre cântecele pentru copii educative, care îi învață să numere de la cifra 1, până la numărul 10. Bineînțeles, puteți cânta și continua numărătoarea elefanților cu cel mic până la ce număr doriți, astfel îl puteți învăța să numere într-un mod distractiv și amuzant pentru el.

  1. Alunelu’

Cântecelul pentru copii Alunelu’ este foarte distractiv pentru cei mici. Este un cântecel vesel, care îi îndeamnă pe cei mici să danseze (Alunelu’, Alunelu’/Hai la joc”) și, evident, un mod amuzant de a se împrieteni cu alți copii și a fi mai deschiși.

  1. O lume minunată

Acest cântec pentru copii îl cunosc cu siguranță cu toții și, dacă încercăm să-i învățăm pe cei mici, aceștia îl vor adora. Este unul dintre cântecele vechi, nu s-a demodat și este încă folosit și astăzi de către educatori pentru a-i surprinde pe copii.

  1. Are mama o fetiță

Acest cântecel pentru copii este foarte drăguț, amuzant și voios. Un cântecel pe care toate fetițele îl vor adora și care este foarte ușor de reținut pentru cei mici.

  1. Elefantul Cici

Acest cântecel pentru copii, Elefantul Cici, este foarte amuzant și prezintă povestea unor furnici și a elefantului Cici, care a rămas fără cipici. Versurile acestui cântecel sunt foarte amuzante, și foarte ușor de reținut de către cei mici. Mai mult decât atât, acest cântecel le poate dezvolta imaginația și vocabularul.

  1. Dacă vesel se trăiește

Acest cântecel pentru copii este foarte energic, vesel și va aduce zâmbetul pe chipurile celor mici. Îi îndeamnă aceștia să bată din palme și să cânte în același timp.

  1. Podul de piatră

Acest cântec pentru copii este probabil printre primele cântece învățate de cei mici la grădiniță. Mai mult decât atât, micuții se pot juca pe această melodie sau chiar dansa…

  1. Batistuța

Acesta este un cântecel pentru copii destul de vechi, dar totuși foarte atractiv. Cântecelul Batistuța îi îndeamnă pe cei mici să fie mai prietenoși și darnici. Se poate crea și o scenă mică de dans, în care un copil își pierde batistuța, iar ceilalți îl ajută să o găsească.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More