Home SarcinaDespre sarcina Cele mai grele luni de sarcină sunt primele 3 – află de ce

Cele mai grele luni de sarcină sunt primele 3 – află de ce

de bebee
4,5K views
Cele-mai-grele-luni-de-sarcină-sunt-primele-3----află-de-ce

Perioada sarcinii este foarte frumoasă, dar în același timp și delicată. În special primele trei luni de sarcină sunt cele mai dificile. Citește articolul următor pentru a afla de ce primul trimestru este considerat de majoritatea mămicilor o perioadă mai grea decât celelalte două.

Perioada sarcinii este de regulă împărțită în trei etape sau trimestre, fiecare având durata de aproximativ trei luni. Primul trimestru include săptămânile 0 – 12, această etapă fiind și cea pe care ne vom axa în acest articol. Acest trimestru este, așa cum am menționat anterior, o perioadă dificilă. Este, în principiu, o fază incertă când încă nu ești sigură 100% de venirea copilului, dar ești conștientă că probabilitatea unei sarcini este destul de mare. Totuși, pe lângă aceste incertitudini, primul trimestru rămâne o perioadă marcată de entuziasm, dar și de teamă, griji și de un minunat sentiment al împlinirii.

În aceste prime săptămâni de sarcină începe procesul implantării. Acest proces poate fi însoțit de mici sângerări, adesea confundate cu menstruația. Acest fenomen are loc în săptămânile trei-patru, când în trompele uterine încep să se dividă celulele, pentru a crea un zigot. Aceasta este și perioada ideală pentru a verifica dacă ești sau nu însărcinată. În orice caz, simptomele sarcinii precum luarea în greutate sau grețurile de dimineață își vor face în curând simțită prezența, însă majoritatea femeilor nu pot aștepta până la apariția acestor simptome, astfel încât apelează la testul de sarcină urmat de un control medical.

Copilul în primul trimestru

În această etapă, copilul nu prezintă foarte multe asemănări cu o ființă umană, semănând mai degrabă cu o sămânță. În această perioadă o alimentație sănătoasă, exerciții fizice și câteva mici măsuri de precauție sunt necesare pentru o dezvoltarea armonioasă a copilului. Fiecare zi a aceste perioade este foarte delicată, astfel încât toți factorii cu care fătul intră în contact trebuie să fie atent selecționați.
primele-luni-de-sarcina

Disconfortul primului trimestru

Orice femeie care a avut o sarcină știe că primele semne apar de regulă în prima lună, după ce i-a venit ultima menstruație, adică intervalul de timp când nivelul hormonilor din organism începe să crească. Astfel, disconfortul din primul trimestru poate să varieze în intensitate de la senzații trecătoare de greață până la amețeală și chiar stări de leșin. În majoritatea cazurilor, cele mai severe simptome se manifestă dimineața.

Deși au fost efectuate multe studii în acest sens, nu se poate ști cu certitudine cât vor dura aceste grețuri matinale. În general acestea durează până în săptămâna 12 sau 13 de sarcină, însă există cazuri în care pot dura și până în săptămâna 22. Medicii afirmă că aceste simptome indică un decurs normal al sarcinii și un risc scăzut al unui avort spontan. Mai mult, aceștia susțin că cel mai bun tratament este cel de acasă. Iată câteva sfaturi pentru a depăși cele mai grele trei luni de sarcină:

  • Încearcă să nu sari peste mese!
  • Nu te ridica imediat din pat! Stai întinsă în pat până te liniștești!
  • Evită mirosurile puternice ale anumitor alimente atunci când ești în bucătărie sau la supermarket!
  • Evită mâncărurile bogate în grăsimi, pe cele puternic condimentate și prăjelile!
  • Un pahar de limonadă sau suc de portocale dimineața sau între mese poate înlătura senzația de greață!

Cu toate acestea, dacă senzațiile de greață, vomă și amețeală sunt severe și persistente, cel mai indicat este să consulți medicul specialist. În cazul în care aceste simptome ale sarcinii se manifestă în mod sever, pot duce la deshidratare și subnutriție, fiind uneori necesar un tratament medicamentos sau chiar spitalizarea viitoarei mămici…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More