Home Bebelusi 0-12 luniIngrijirea bebelusului Cum alegem cel mai bun scutec?

Cum alegem cel mai bun scutec?

de bebee
1,5K views
Cum alegem cel mai bun scutec

Nu cred că te-ai fi gândit vreodată că alegerea unui scutec pentru cel mic îţi va da aşa mari bătăi de cap, aşa-i? Dar sunt atât de multe opţiuni acolo pe raft, încât doar atât este de ajuns că mintea mămicii să o ia razna! Trage aer în piept deoarece noi îţi punem pe tavă întregul ghid pentru a găsi cel mai bun scutec.

Aşa că, haide să vedem împreună, în cele ce urmează, cum alegem cel mai bun scutec, în funcţie de proprietăţile fiecăruia în parte.

  1. Scutecul obişnuit

Un mare plus când vine vorba de acestea este, bineînţeles, comoditatea. Scutecele obișnuite pot rezista unei cantităţi impresionante de… ştii tu ce… şi nu trebuie să îţi faci griji că trebuie să le speli pentru a le folosi din nou. Şi, aşa cum spun mulţi medici specialişti: „Avantajul acestuia este că păstrează pielea uscată şi bebeluşul este mai puţin dispus la iritaţii.”

Pentru a fi eficace, scutecul obişnuit trebuie să se potrivească perfect, așadar urmăreşte mărimile sau ghidul care îţi este dat pe fiecare cutie, în funcţie de greutate. Dacă este prea mare, totul se poate scurge, dacă este prea mic, elasticul de la picioare poate strânge excesiv şi împiedică sângele să circule. Dacă observi dunguliţe roşii, înseamnă că e timpul să treci la următoarea mărime.

  1. Scutecul din material

Când te gândeşti la aceste scutece, îţi sare gândul la scurgeri, mizerie şi în general la „eww”, aşa-i? Dar acestea nu sunt scutecele pe care le folosea mama ta cu tine. Acestea sunt varianta cu mult îmbunătăţită și au un sistem nou care combină trei substraturi super absorbante ce ajută și previn şi scurgerile, dar îi oferă bebeluşului şi confortul de care are nevoie. În Statele Unite ale Americii sunt firme specializate în această industrie: îţi livrează scutecele curate, gata de folosire şi le iau pe cele murdare. Aceste firme folosesc formule speciale pentru a spăla scutecele.
scutece bebelusi

  1. Scutecele hibrid

Sunt foarte multe branduri ce combină eficacitatea și comoditatea parintior, pentru a scoate pe piaţă unele dintre cele mai bune produse, în cazul de faţă, scutecul hibrid. Acest sistem utilizează 100% bumbac de cea mai bună calitate, biodegradabil (în mai puţin de 150 zile, fapt demonstrat) şi, mai ales, moale. Aceşti pantalonaşi au design-uri diferite şi sunt pictaţi în fel de fel de culori în funcţie de genul şi personalitatea celui mic.

Când te gândeşti să alegi cel mai bun scutec, gândeşte-te în primul rând că decizia trebuie să funcţioneze atât pentru ţine cât şi pentru cel mic. De asemenea, trebuie să iei în considerare că orice scutec îi va cauza la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, iritaţii, aşa că n-ar fi rău să fii extrem de atentă la acest aspect când alegi scutecul…

Se recomandă să foloseşti întotdeauna un produs de protecţie şi să-i laşi pielea să respire câteva minute de fiecare dată când îl schimbi, chiar dacă nu vei avea răbdarea necesară. „Este de-a dreptul impresionant ce poate face puţin aer proaspăt pentru pielea lui”- afirmă numeroşi specialişti.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More