Home Bebelusi 0-12 luniIngrijirea bebelusului Ghid pentru schimbarea scutecului – pentru tătici

Ghid pentru schimbarea scutecului – pentru tătici

de bebee
2,5K views
Ghid pentru schimbarea scutecului

Schimbatul scutecului, în mod clar nu este îndatorirea cea mai incitantă din lume pentru tătici. Dacă tu şi partenerul vă găsiţi în mijlocul unui joc de “piatră, hârtie, foarfece” pentru a determina cine e “norocosul” care trebuie să se pricopsească cu ce a pregătit cel mic în ultimile ore, înseamnă că sunteţi un cuplu normal.

Dar ce se întâmplă când vine rândului tăticului, iar el nu prea s-a confruntat cu astfel de “situaţii”? Ei bine, nu este deloc amuzant, dar este de-a dreptul necesar ca şi el să fie priceput în această taină a schimbatului scutecului, aşa că haideţi să îl ajutăm cu câteva sfaturi.

Fii pregătit!

Fiecare “cercetaş” bun ştie că înainte de toate trebuie să fii pregătit pentru orice situaţie, așadar trebuie să ai la îndemână toate cele necesare pentru a te descurca. Înainte de a începe să schimbi bebeluşul, încearcă să îţi pui lângă ţine:

  • o măsuţă specială pentru schimbat sau un prosop pe care să aşezi copilul;
  • Scutece, bineînțeles;
  • Şerveţele umede;
  • Crema pentru iritaţii sau pudra, după cum e obişnuită pielea celui mic.

tata schimba scutecul

Siguranţă

Pentru a schimba un scutec, ai nevoie de ambele mâini, iar una dintre ele trebuie să fie tot timpul pe copil. Dacă foloseşti o măsuţă sau orice altă suprafaţă înaltă, nu întoarce capul în altă parte nici măcar pentru o secundă și nici nu lua mâna de pe el!

Mereu să ai în minte că trebuie să-l schimbi pe orice suprafaţă, atât timp cât e dreaptă, sigură şi, mai ales, curată. Doar pune un prosop curat sau o pătură pe: podea, pat sau masă.

Cunoaşte scutecul!

Când dezasamblezi un calculator, o maşină sau orice alt articol mai complicat, iei notiţe cu privire la fiecare componentă pentru a şti cum să le asamblezi la loc. Acelaşi lucru este valabil şi la scutece. Fii atent la modul în care arată scutecul înainte de a-l da jos şi de a pune altul.

Îndepărtează scutecul murdar!

Un tătic spune: “Nu-ţi face griji, nu-l vei strica sau rupe în două.” – aceasta este cea mai mare frică a masculilor alfa.

Desfă scutecul cu grijă, deoarece vei mai avea nevoie de acel lipici/ arici pentru a împacheta totul după ce vei termina de schimbat bebeluşul. Notă: pune un prosop în plus sub penisul băieţelului, deoarece acesta se poate scăpa în orice moment.

Pe măsură ce îndepărtezi scutecul, şterge cu un şerveţel oricâtă murdărie este posibil, în timp ce îl ţii pe cel mic de genunchi, puţin ridicat deasupra. Trage scutecul şi dă-l deoparte, într-un loc în care degețelele năzdrăvane nu pot ajunge.

Curată bebeluşul

Notă: Întotdeauna şterge fetiţele din faţă în spate pentru a împiedica murdăria să între în zonele genitale.

Foloseşte un şerveţel umed pentru a şterge întreagă zona: în spate, în faţă şi în micile crăpături de piele de pe picioruşe. Este posibil să fii nevoit să repeţi această acţiune de câteva ori. Foloseşte câte un şerveţel curat de fiecare dată.

Cu un prosop uscat, tamponează pielea şi aplică pudra sau crema pentru a o proteja de posibilele iritaţii.

Scutecul nou

Pune un scutec curat sub funduleţul celui mic, cu ajutorul aceleași mişcări rapide, unde îl ţii de genunchi, puţin ridicat. Adu partea din faţă, printre picioare şi trage rapid de elastic pentru a lipi cele două părţi.

Notă: Dacă bebeluşul încă nu a scăpat de cordonul ombilical, fii atent ca scutecul să vină puţin mai jos, să nu deranjeze zona…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More