Home Bebelusi 0-12 luniAlaptarea Cum trebuie să alegem laptele formulă la bebeluşi

Cum trebuie să alegem laptele formulă la bebeluşi

de bebee
1,2K views
Cum trebuie să alegem laptele formulă la bebeluşi

Este deosebit de important să aflaţi ce este mai bine pentru copilul vostru, dacă vreţi să îi asiguraţi o dezvoltare armonioasă. De aceea, ne-am gândit că trebuie să vă ajutăm cu câteva informații prețioase despre ce trebuie să ţineţi cont atunci când alegeţi laptele formulă pentru bebeluşul vostru.

Alegerea laptelui formulă

Lapte de soia? Lapte integral? Formulă hipoalergenică? Pe piaţa de profil există atât de multe variante de lapte formula pentru bebeluși încât este atât de greu să alegeţi soluţia cea mai bună.
Anumite tipuri de lapte formulă conţin mai mult fier. Alte tipuri conțin mai multi acizi graşi. Unele formule sunt bazate pe soia sau lapte de vacă, în timp ce altele sunt special create pentru copiii care suferă de intoleranţă la lactoză.

Ştiaţi că există şi formule ce conţin puţin sodiu?

Ţinând cont de această varietate de opţiuni, cum veţi alege cea mai bună formulă pentru copilul vostru?
Înainte de toate,  poate fi de folos să aflaţi câteva lucruri de bază despre laptele formulă.
Iată ce trebuie să stiţi.

Trei tipuri generale de lapte formulă

Deşi laptele matern oferă nou-nascuţilor toate substanţele nutritive de care copiii au nevoie, nu toate mamele pot alăpta şi nu toate mamele aleg să facă asta. Mamele care aleg să alăpteze pot fi puse în situaţia de a suplimenta laptele matern cu o astfel de formulă dacă trebuie să se întoarcă la serviciu sau dacă şi altcineva le hrăneşte bebeluşul.

untitled

Formulele instant existente pe piaţă oferă bebeluşilor toţi nutrienţii de care au nevoie pentru a se dezolta. Aceste formule sunt comercializate sub trei forme:
•    pudră sau lapte praf – acest tip de formulă este destul de accesibilă din punct de vedere al costurilor şi este foarte uşor de preparat: trebuie doar să amestecaţi praful cu apă.
•    lichidă concentrată – acest tip de formulă este puţin mai scumpă decât varianta praf.
•    instant – aceasta este cea mai scumpă formulă existenta pe piaţă, dar, în acelaşi timp, este cea mai eficientă din punct de vedere al preparării.

Cele trei tipuri de formule sunt bazate pe diverse ingrediente, după cum urmează:

1.    Formule bazate pe lapte – acestea conţin de obicei lapte de vacă, uleiuri vegetale, vitamine şi minerale. Aceste formule conţin, de asemenea, şi fier şi sunt foarte benefice pentru sănătatea celor mici.
2.    Formule bazate pe soia – acestea conţin proteină din soia, uleiuri vegetale, sirop de porumb şi uneori fier. Aceste formule sunt recomandate copiilor care suferă de intoleranţă la lactoza şi celor alergici la proteinele din laptele de vacă. Aceste formule sunt recomandate, de asemenea, copiilor vegetarieni şi celor nascuţi prematur.
3.    Formule speciale – aceste formule conţin o gamă largă de produse: formule pentru copiii născuţi cu o greutate mai mică decat cea normală, formule cu puţin sodiu pentru copiii care nu pot consuma sare şi formule pentru copii ce prezintă alergii la proteinele din laptele de vacă.

Care este cea mai bună formulă pentru bebeluşul vostru?

Ţinând cont că există atâtea variante, cum vei alege cea mai bună opţiune pentru copilul vostru?
Puteţi începe prin a întreba pediatrul care este varianta cea mai bună. Puteti, de asemenea, să testați mai multe variante de formulă pentru a o găsi pe cea mai bună.

Nu contează ce formulă alegeţi! Trebuie să stiţi că toate formulele disponibile pe piaţă urmează toate reglementările în domeniu în ceea ce priveşte nutriţia. De aceea, este posibil ca bebeluşul vostru să tolereze foarte bine orice variantă.
Trebuie doar să fiţi foarte atente când cumpărați formula. Este important să verificaţi data expirării şi ce conţine produsul.

Acum aveţi toate informațiile necesare pentru a alege cea mai bună formulă pentru bebeluşul vostru…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More