Home Bebelusi 0-12 luniAlaptarea De ce este importantă alăptarea la sân?

De ce este importantă alăptarea la sân?

de bebee
2,K views
De ce este importantă alăptarea la sân

Alăptarea este extrem de importantă şi, bineînţeles, necesară cel puţin în primele șase luni de viaţă ale copilului. După aceasta vârstă, continuaţi să vă alaptaţi copilul la sân şi să îl hrăniţi şi cu alimente solide până când împlineşte un an. Dacă veţi continua să îl alăptaţi şi după vârsta de un an, copilul va beneficia de toate efectele pozitive ale laptelui matern.

Aflaţi în continuare câteva argumente foarte importante în favoarea alăptării la sân. Fiţi atente şi descoperiţi câteva dintre beneficiile laptelui matern.

Importanţa alăptarii la sân pentru mamă

S-au făcut foarte multe studii în domeniu în ceea ce priveşte importanţa alăptării pentru proaspetele mămici. Iată câteva dintre beneficiile descoperite în urma acestor studii.
În primul rând, alăptarea ajută uterul femeii să ajungă mai repede la dimensiunea pe care o avea înainte de nașterea celui mic. De asemenea, alăptarea poate ajuta femeile să scape de kg în plus acumulate în timpul sarcinii.
În plus, alăptarea reduce riscul apariției cancerului ovarian şi a cancerului la sân. Poate reduce şi riscul apariţiei osteoporozei şi a diabetului de tip 2.

alăptarea la sân

Importanța alăptării la sân pentru bebeluș

Am stabilit deja că alăptarea la sân este foarte importantă pentru mămică şi bebelușul ei. Iată câteva dintre beneficiile aduse copilului.

Copilul care se hrănește cu lapte matern este ferit de afecțiuni ca:
•    Boli gastrointestinale;
•    Alergii;
•    Astm;
•    Diabet;
•    Obezitate;
•    Cancer timpuriu;
•    Infecţii ale tractului respirator;
•    Infecţii urinare.

Laptele matern – cel mai bun aliment

Vă vine să credeţi sau nu, laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari.
Laptele matern conţine multe ingrediente foarte importante pentru bebeluşul vostru. Nu veţi găsi aceste ingrediente în laptele formulă. Acestea au rolul de a construi şi întări sistemul imunitar al celui mic. Laptele matern se schimbă în funcţie de nevoile unice ale bebeluşului şi de aceea este perfect pentru a asigura creşterea sănătoasă şi dezvoltarea armonioasă.

Laptele matern este mai uşor de digerat

Laptele matern este mult mai uşor de digerat de cel mic decât laptele formulă. Copiii care sunt hrăniți la sân sunt doar rareori constipați şi nu suferă nici de diaree.

Concluzie

Cred că toate aspectele dezvoltate anterior sunt argumente suficiente pentru a vă demonstra cât de important este laptele matern în dezvoltarea bebelușului vostru. A fi mamă este uneori dificil şi va trebui de-a lungul timpului să luați multe decizii grele în ceea ce-l privește pe cel mic. Una dintre primele decizii pe care o mamă le ia este modul în care alege să îsi hrănească bebelușul…

Dacă alegeți să alăptați veţi constata că opţiunea voastră este una benefică pentru cel mic. Bebelușul vostru se va dezvolta normal şi va fi ferit în primele sale luni de viață de o multitudine de pericole. Pe viitor, nu îl veţi putea feri pe cel mic de toate riscurile şi pericolele din lume, dar acum îl puteți ajuta să pornească frumos şi sănătos în viaţă.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More