Home Bebelusi 0-12 luniAlaptarea 10 METODE CARE CRESC PRODUCŢIA DE LAPTE MATERN

10 METODE CARE CRESC PRODUCŢIA DE LAPTE MATERN

de bebee
3,4K views

Mama, prin alăptare, îi asigură hrana micuţului pentru a creşte şi a se dezvolta. Uneori, mamele se pot confrunta cu o producţie lactată mai scăzută, iar atunci încep să se îngrijoreze că nu îşi mai pot hrăni suficient micuţul. În continuare, se vor prezenta metode de stimulare care vor ajuta la creşterea producţiei de lapte matern.

Apar momente în viaţa unei mămici când totul se rezumă doar la bunăstarea micuţului ei. De la prima alăptare, între cei doi se formează o legătură specială ce durează pe durata întregii vieţi.
alaptare-la-san

  1. Mămica trebuie să fie atentă pentru a observa dacă bebeluşul se hrăneşte îndeajuns şi în mod corect. Dacă bebeluşul nu suge o cantitate destul de mare de lapte, producţia acestuia scade.
  2. Utilizarea unei pompei pentru sân. Folosirea unei astfel de pompe este destul de uşoară şi eficientă. Este bine să fie pusă în funcţiune de mai multe ori şi pe perioade scurte. Cu cât va fi mai des folosită, cu atât mai repede se va stabili o producţie lactată mai ridicată.
  3. Metoda de alăptare încrucişată. Se recomandă ca mama să alăpteze bebeluşul la ambii sâni pe durata unei mese. Astfel, nu va exista un sân cu lapte mai mult sau mai puţin şi va fi un echilibru în producţia de lapte.
  4. Creşterea numărului de mese. Unele mămici reuşesc să strecoare printre mesele obişnuite ale bebeluşului şi alte mese în plus.
  5. Masajul. Metoda de a masa sânii înainte de alăptare sau chiar în timpul acesteia este destul de folosită de către tinerele mămici. Unele dintre ele îşi aplică comprese calde peste sâni înainte să alăpteze, pentru stimularea ejecţiei laptelui.
  6. Alimentaţia. Mămica trebuie să aibă un regim variat şi cât mai sănătos pentru a-i putea da prin lapte vitaminele, mineralele şi alţi nutrienţi necesari creşterii. Specialiştii propun ca tinerele mămici să consume fructe şi legume proaspete. Morcovii şi cartofii dulci sunt surse importante de betacaroten; sfecla, varza, salata verde sunt bune pentru conţinutul bogat în calciu şi fier, iar dintre fructe se menţionează caisele. Au în conţinutul lor calciu, potasiu, vitaminele A şi C, triptofanul, ce are rol în influenţarea hormonului ce determină creşterea secreţiei lactate.
  7. Consumarea unor remedii naturiste, de exemplu, ceaiurile. Sunt indicate ceaiurile pe bază de fenicul, anason, chimen, busuioc, schinduf, soc, care sunt eficiente în creşterea secreţiei lactate. Nu sunt indicate pentru consum ceaiurile preparate din măcriş, iasomie, nuc, salvie, cimbru şi pătrunjel.
  8. Stresul. Iată, stresul nu este un bun prieten în acestă perioadă. Mămica este sfătuită să fie cât mai calmă şi relaxată, mai ales înainte să aibă loc alăptarea.
  9. Fără biberoane şi suzete. Se pare că absența lor influenţează bebeluşul şi duce la mulţumirea lui de a suge sânul mamei. Când se poate, daţi bebeluşului sân în loc de suzetă.
  10. Sfatul unui specialist. Desigur, mămicile apelează la sfatul unui specialist în ultimul caz, mai exact, după ce încearcă mai toate cunoştinţele şi „sfaturile băbeşti” ca să îşi îmbunătăţească producţia de lapte…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More