Home SarcinaSanatate si ingrijire Este bine să luăm medicamente în timpul sarcinii?

Este bine să luăm medicamente în timpul sarcinii?

de bebee
2,6K views
medicamente în timpul sarcinii

Medicamentele în timpul sarcinii sunt uneori necesare, însă afectează acestea sănătatea mamei sau a copilului? Articolul următor va trata în detaliu această problemă, analizând riscurile și alternativele naturale ale unei posibile medicații pe perioada sarcinii.

Există anumite perioade în timpul sarcinii când nu te simți în formă maximă, însă nu știi sigur dacă poți apela la tratamentele pe care le foloseai de obicei fără prescripție medicală. Într-adevăr, există medicamente care nu afectează sarcina, dar sunt și anumite tratamente care pot dăuna dezvoltării armonioase a copilului sau ale căror efecte pe termen lung nu sunt cunoscute.

În cazul unei sarcini, cel mai indicat este să-ți întrebi medicul ce medicamente poți folosi fără nicio problemă și ce medicamente sunt absolut interzise.

Acesta va cântări cu atenție riscurile unui posibil tratament și, în caz de nevoie, va găsi soluții alternative. Mai mult, dacă mergi la control la un medic la care nu ai mai apelat, chiar și la stomatolog, asigură-te că știe de sarcina ta înainte de a-ți prescrie orice tratament.

Ce medicamente poți lua în timpul sarcinii?

Deși niciun medicament nu este sigur 100% pe perioada sarcinii, există anumite tratamente care prezintă un risc redus în comparație cu altele. De exemplu, vitaminele prenatale sunt sigure și chiar recomandate în această perioadă. Cu toate acestea, trebuie să întrebi medicul înainte de a lua alte vitamine și suplimente sau alți înlocuitori naturali ai acestora. Nici următoarele medicamente nu prezintă un risc ridicat dacă sunt administrate conform indicațiilor medicului, farmacistului sau celor înscrise pe prospect.

  • Pentru alergii, Claritine este unul dintre cele mai sigure tratamente.
  • În cazul gripei și răcelii, creionul nazal, spray-ul nazal sau Tylenolul par să nu prezinte nicio problemă. În cazul simptomelor de gripă și răceală, este indicat un consult medical în special în primul trimestru, înainte de administrarea oricărui medicament.
  • Împotriva constipației, Metamucil nu prezintă riscuri ridicate.
  • Pentru iritații, Benadryl cremă sau Hidrocortizon pot fi utilizate cu încredere

Ce terapii alternative sunt considerate sigure în timpul sarcinii?

S-a demonstrat că, în cazul unei sarcini, anumite terapii alternative sunt mult mai sigure pentru a trata o afecțiune decât tratamentul medicamentos pe care îl înlocuiesc. Cu toate acestea, cel mai indicat este să întrebi un medic specialist înainte de a începe orice tratament. Este important de menționat faptul că „natural” nu înseamnă întotdeauna și „sigur” atunci când ești însărcinată.
sarcina-medicamente

  • Pentru senzația de greață și amețeală, acupunctura, ghimbirul și vitaminele B6 sunt alternative foarte eficiente. Mai mult, siropul de piersici, pere sau ananas poate fi, de asemenea, de mare ajutor.
  • Pentru durerile de spate, masajul poate face minuni, însă maseurul trebuie să deține cunoștințele necesare pentru a efectua un masaj prenatal.
  • Durerile din timpul travaliului pot fi ameliorate prin scufundarea într-un bazin cu apă caldă. Relaxarea, tehnicile de respirat și suportul emoțional pot fi, de asemenea, de ajutor.

Ce alternative naturale trebuie evitate în timpul sarcinii?

Se consideră că, în doze concentrate, următoarele substanțe pot dăuna copilului. Acestea pot cauza diverse defecte sau o naștere prematură. Așadar, trebuie evitat ginsengul, dozele mari de vitamina A, șofranul și uleiurile esențiale de busuioc și măghiran…

Pentru orice alte nelămuriri cel mai indicat este să-l întrebați pe medicul specialist!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More