Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Ionuț

Semnificația numelui Ionuț

de bebee
34,4K views
numele Ionuț

Numele Ionuț este considerat ca fiind diminutivul asociat numelui Ion, care pare să fie mult mai răspândit sau utilizat decât acesta din urmă. Este un nume care se bucură de popularitate în onomastica noastră, iar varianta feminină a lui este Ioana sau Ionela, semnificațiile și originile acestora fiind unele foarte apropiate.

Potrivit calendarului ortodox, acesta este sărbătorit pe data de 7 ianuarie, zi rezervată celebrării Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Iisus Hristos.

Originea numelui Ionuț

Originea acestui nume este una comună cu cea a numelui Ion. Acesta provine de la numele ebraic „Johanan”, la baza căruia stau două elemente, primul dintre acestea este „jo”, care este o prescurtare a numelui „Jahve” și care înseamnă „milostiv”, iar „hanan” este asociat aceleiași traduceri, adică „a avea milă” sau „a face o favoare”.

Deseori, acest nume este asociat și expresiei „Dar de la Dumnezeu” sau „Dumnezeu este milos”, fiind rezultatul de la Jahve, care este considerat ca fiind cel milostiv.

Așadar, chiar și numele Ionuț, pe lângă Ion, este un nume ce reprezintă „milostivirea” sau „a face o favoare cuiva”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Ionuț

Purtătorii acestui nume sunt unii dintre cei mai protectori oameni pe care i-ai întâlnit vreodată și țin cu dinții de tot ceea ce le aparține. Familia este foarte importantă pentru aceștia, însă pe primul loc este situată mereu propria persoană.

Sunt persoane care pun mare accent pe filosofie și uneori chiar și pe spiritualitate, fiind atrase de toate acele lucruri sau domenii care sunt considerate ca fiind „diferite” sau mai interesante și creative față de altele. Atunci când se implică într-o activitate care este pe placul lor, vor da tot ceea ce au mai bun pentru a ajunge la linia de „finish” și a putea câștiga laudele celor din jur pentru munca depusă.

Sunt firi curioase, iar acest lucru poate atrage uneori mici pierderi de partea lor, deoarece cei din jur îi pot privi ca fiind genul de persoane care se „bagă unde nu le fierbe oala”, însă tot ceea ce vor ei este să cunoască mai multe lucruri, atât din perspectiva situațiilor și a experiențelor, cât și din perspectiva oamenilor cu care au tangențe.

Cu toate că uneori se implică în lucrurile care nu-l privesc, Ionuț este una dintre cele mai de încredere persoane, iar dacă vei alege să-i împărtășești anumite lucruri, fii sigur că acesta le va ține numai pentru el și va respecta decizia pe care ai adoptat-o, aceea de a-i împărtăși lucruri importante pentru tine, dar care preferi să nu treacă mai departe de urechile lui.

Semnificația numelui Ionuț în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ionuț este 7, care exprimă spiritualitatea, înțelepciunea și dorința de a avea succes. Ionuț este omul care întrunește toate aceste trei elemente, căutându-le în toate relațiile pe care le are cu cei din jur și în experiențele de viață de care acesta are parte de-a lungul timpului…

Purtătorul numelui Ionuț este genul de persoană deschisă la tot ceea ce este nou și inovator, și este unul dintre cei mai loiali prieteni pe care i-ai putea avea vreodată.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More