Home » Trimestrul 2 de sarcina » Săptămâna 24

Săptămâna 24

Pe măsură ce săptămâna douăzeci și patru de sarcină vine și trece, iar tu te apropii de ultimul trimestru, este important să continui să faci toate testele necesare pentru a te asigura că nu există nicio complicație. În această etapă continuă să se întâmple multe schimbări atât în organismul mamei, cât și al copilului.

În săptămâna douăzeci și patru este important să îți faci testul pentru diabetul gestațional, afecțiune care tinde să se manifeste în această perioadă. Aproximativ între 2% și 5% din femeile însărcinate tind să dezvolte această formă de diabet. Acest test se realizează de regulă între săptămâna douăzeci și patru și săptămâna douăzeci și opt, pentru a fi siguri de faptul că totul merge bine atât pentru mamă, cât și pentru copil. Mai mult, în cazul în care nu ai făcut încă acest lucru, acum este un bun moment pentru a începe să frecventezi diverse cursuri care te pot ajuta să te pregătești pentru momentul nașterii, cum este, de pildă, yoga.

Mama în săptămâna douăzeci și patru de sarcină

În jurul săptămânii douăzeci și patru, multe femei încep să experimenteze fenomenul cunoscut drept contracțiile Braxton Hicks. Acestea sunt cauzate de strâmtorarea uterului, fenomen care se poate întâmpla din când în când. Burtica este tot mai vizibilă, având în vedere faptul că uterul s-a ridicat cu aproximativ cinci centimetri deasupra buricului.
a 24-a saptamana de sarcina

Pe măsură ce pielea continuă să se întindă la nivelul abdomenului și al sânilor, vei experimenta senzația de mâncărime și de piele uscată. Anumite femei se pot confrunta si cu fenomene precum uscarea retinei. Această afecțiune poate fi ameliorată cu picături luate de la farmacie. Bineînțeles, este necesar să consulți și medicul în legătură cu acestea, dar de regulă nu ar trebui să fie o problemă.

Multe sunt și mămicile care se confruntă cu o vedere încețoșată. Pe măsură ce uterul crește mai mare, la fel se întâmplă și cu ligamentele, multe femei având mari probleme din cauza durerilor cauzate de acest fenomen. Durerile de cap și congestia nazală sunt alte simptome comune pentru mămici în această etapă din cauza inflamării membranei mucoase. Aceste afecțiuni pot fi ameliorate cu ajutorul inhalatorului nazal, dar numai dacă medicul și-a exprimat acordul.

Bebelușul în săptămâna douăzeci și patru de sarcină

În săptămâna douăzeci și patru creierul copilului continuă să se dezvolte, la fel făcând și papilele gustative, dar și plămânii. Plămânii încep să dezvolte ramificații și celulele care produc surfactant, un agent chimic necesar pentru a umfla pungile cu aer în viața extrauterină a copilului. În cazul în care un copil este născut prematur, lipsa de surfactant poate cauza probleme în ceea ce privește respirația…

Cu ochii încă închiși, copilul își folosește mâinile și picioarele pentru a-ți dezvolta simțul tactil. Părul de pe scalp crește într-un ritm constant, iar copilul continuă să inhaleze lichid amniotic pentru a-și exersa respirația necesară după naștere.

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?