Home SarcinaTrimestrul 2 de sarcina Săptămâna 27

Săptămâna 27

de bebee
190 vizualizari

Săptămâna douăzeci și șapte reprezintă o piatră de hotar atât pentru mamă, cât și pentru copil. Aceasta marchează ultimele două săptămâni al celui de-al doilea trimestru și începutul fazei finale a perioadei de sarcină. Pe măsură ce ziua nașterii se aproprie părinții, bunicii și ceilalți membrii ai familiei devin tot mai entuziasmați.

În cazul în care încă nu ai pregătit camera copilului, acesta este momentul potrivit pentru a începe să colinzi prin magazine și să faci primele cumpărături ale bebelușului. Acest lucru poate fi considerat și un exercițiu fizic benefic atât pentru tine, cât și pentru copil. Mai mult, astfel de activități aduc de multe ori bucurie și entuziasm mămicilor. În cazul în care ai decorat deja camera copilului, încearcă să petreci cât mai mult timp acolo. Lectura cu voce tare a unei cărți pe care plănuiești să o citești copilului după nașterea sa este un mod excepțional prin care poți să familiarizezi bebelușul cu vocea ta. De asemenea, muzica este întotdeauna o metodă la îndemâna oricărei mămici pentru a calma un bebeluș foarte agitat.

Săptămâna douăzeci și șapte de sarcină

Mama în săptămâna douăzeci și șapte de sarcină

În săptămâna douăzeci și șapte de sarcină probabil te lupți cu poftele, acestea amplificându-se din ce în ce mai mult. Cu toate acestea, trebuie să fii conștientă de faptul că ai nevoie doar de 300 – 500 calorii suplimentare pe zi pentru a asigura sănătatea ta și a oferi copilului nutrienții de care acesta are nevoie. Pe măsură ce uterul tău continuă să crească și să pună presiune pe zona superioară a pieptului, este posibil să te confrunți cu dureri la nivelul pieptului sau cu senzația lipsei de aer. Acest lucru este normal, însă dacă ești foarte îngrijorată, este indicat să vorbești cu medicul tău despre această problemă. De asemenea, în această perioadă este posibil să te confrunți și cu inflamații la nivelul feței, gâtului, picioarelor și gleznelor. Încearcă să de odihnești mai mult pe partea stângă și să te relaxezi pe cât posibil pentru a ameliora aceste fenomene neplăcute cauzate de sarcină.

Bebelușul în săptămâna douăzeci și șapte de sarcină

Pe măsură ce cel de-al doilea trimestru se aproprie de sfârșit, bebelușul ar trebui să aibă aproximativ 38 de centimetri lungime și să cântărească în jur de un kilogram. Pe măsură ce ochii continuă să se dezvolte, straturile retinei se formează și membrana care acoperă ochii se separă, formând pleoapele. Vei observa că bebelușul își dezvoltă propriul program pentru somn. Acest lucru este normal, medicii sfătuind mămicile să se odihnească pe cât posibil atunci când copilul doarme. În săptămâna douăzeci și șapte materia cerebrală este în continuă formare. Există specialiști care susțin că în acest moment copilul începe să viseze. Mai mult, este posibil să simți cum bebelușul sughite, având în vedere că plămânii săi sunt în continuă dezvoltare, iar acesta inspiră și expiră lichid amniotic…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More