Home SarcinaTrimestrul 3 de sarcina Săptămâna 28

Săptămâna 28

de bebee
106 vizualizari

Săptămâna douăzeci și opt de sarcină marchează începutul etapei finale a perioadei de sarcină. Vizitele medicale sunt din ce în ce mai dese în această perioadă.

Multe lucruri se schimbă drastic de la o săptămână la alta, astfel încât este important să fii pregătită pentru aceste controale medicale. Este indicat să-ți notezi toate întrebările pe care vrei să le adresezi medicului, deoarece, din cauza emoțiilor, poți uita foarte ușor anumite detalii.

În jurul săptămânii douăzeci și opt medicul va începe să-ți arate diagramele mișcărilor fetusului. Dacă bebelușul nu este în poziție normală, acesta mai are încă timp să se întoarcă în această poziție până la data nașterii. În cazul în care copilul nu efectuează această întoarcere, vei fi nevoită să apelezi la cezariană. Până la această dată, probabil că rezultatele testelor de sânge au ajuns deja. În cazul în care în urma acestor teste au fost depistați anticorpi Rh, medicul îți va administra o doză de anti-D în această săptămână, urmată de o alta în săptămâna treizeci și șase.

Săptămâna douăzeci și opt de sarcină

Mama în săptămâna douăzeci și opt de sarcină

În săptămâna douăzeci și opt de sarcină, pe măsură ce uterul exercită presiune asupra colonului, constipația devine un fenomen din ce în ce mai frecvent. Acesta este unul dintre cele mai comune simptome în această etapă a sarcinii. Alte simptome precum oboseala, durerile la nivelul picioarelor, nevoia de a merge la baie tot mai des, hemoroizii și insomnia continuă să perpetueze senzația de disconfort.

Majoritatea femeilor încep, de asemenea, să experimenteze contracțiile Braxton Hicks, acesta fiind o alarmă falsă a travaliului. Anumite femei se confruntă și cu arsuri cauzate de faptul că uterul continuă să se ridice deasupra ombilicului și să exercite presiune asupra stomacului. Greutatea suplimentară medie a unei mămici în săptămâna douăzeci și opt de sarcină este cuprinsă între 8 și 11 kilograme, dar acest număr reprezintă doar o statistică, fiind important de menționat faptul că fiecare sarcină este unică.

Bebelușul în săptămâna douăzeci și opt de sarcină

În săptămâna douăzeci și opt de sarcină, la o lungime de 40 centimetri și o greutate de aproximativ două kilograme, copilul continuă să crească într-un ritm constant. În ultimele săptămâni, ritmul de creștere a fost încetinit, dar, din acest moment, acesta se accelerează din nou. În ecografii vei observa că bebelușul este acum puțin grăsuț. Acest fenomen se petrece deoarece grăsimea continuă să se acumuleze sub piele. Ochii îi sunt deschiși, sprâncenele și pleoapele sunt complet formate, iar genele sunt, de asemenea, vizibile. Având în vedere faptul că bebelușul se mișcă din ce în ce mai mult în interiorul uterului, vei simți lovituri din ce în ce mai frecvent…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More