Home SarcinaTrimestrul 3 de sarcina Săptămâna 29

Săptămâna 29

de bebee
274 vizualizari

În săptămâna douăzeci și nouă de sarcină, când începe cel de-al treilea trimestru, descoperi ce înseamnă cu adevărat să fii „însărcinată”.

În această perioadă se recomandă să mergi în mod regulat la controale medicale pentru a te asigura că atât tu, cât și copilul tău sunteți sănătoși. Continuă să mănânci echilibrat și să faci mișcare fizică pentru a păstra starea de echilibru necesară unei sarcini fără complicații.

Pe măsură ce copilul începe să producă din ce în ce mai mult sânge necesar organismului său, rezervele tale de fier se vor diminua. Pentru a te asigura că nivelul de fier din organism nu scade drastic este indicat să iei suplimente, fie de tipul vitaminelor prenatale, fie din alimentație. Fierul este important pentru a reînnoi celulele roșii din sânge. Medicul îți va recomanda probabil un test pentru anemie și deficiență de fier, iar în cazul în care acestea sunt prezente, îți va prescrie suplimente pe bază de fier până la finalul sarcinii. Evită să dormi pe spate, fiind recomandat să stai pe o parte, de regulă partea stângă fiind cea mai indicată. Astfel, vei asigura atât confortul tău, cât și pe cel al copilului, și vei îmbunătăți circulația sanguină.

Săptămâna douăzeci și nouă de sarcină

Mama în săptămâna douăzeci și nouă de sarcină

Pe măsură ce hormonii continuă să fluctueze, te vei confrunta cu iritații, piele uscată și senzație de mâncărime. Încearcă să te abții de la a te scărpina, dar menține-ți pielea hidratată. Iritațiile severe pot indica probleme medicale mult mai grave, așadar va trebui ca acestea să fie diagnosticate de un specialist.

Probabil că te vei confrunta și cu schimbări bruște ale stării de spirit și te vei simți foarte obosită din cauza kilogramelor în plus. Pe măsură ce deprinzi noi moduri de a dormi, a merge și a sta, încearcă să faci băi calde pentru a-ți relaxa mușchii și a ameliora durerile provocate de sarcină. Tot în această perioadă este probabil să apară și varicele. Poți diminua prin intermediul unor comprese cu apă disconfortul provocat de acestea.

Bebelușul în săptămâna douăzeci și nouă de sarcină

În săptămâna douăzeci și nouă de sarcină, loviturile copilului pot fi atât de tari, încât îți pot lua respirația. Aceste mișcări tot mai frecvente indică faptul că bebelușul are o dezvoltare normală. Uneori, aceste lovituri pot cauza dureri la nivelul coastelor și al pelvisului. Această activitate acerbă nu durează pe toată perioada sarcinii, diminuându-se pe măsură ce copilul crește și are tot mai puțin spațiu la dispoziție…

Pe măsură ce copilul se dezvoltă, apetitul tău crește de asemenea, având în vedere că majoritatea nutrienților sunt consumați de bebeluș. Astfel, imediat după ce ai mâncat este posibil să simți din nou senzația de foame, însă acesta este doar o alarmă falsă. Dezvoltarea cerebrală continuă și în această săptămână, mușchii și plămânii continuă să se maturizeze, iar auzul se îmbunătățește și el.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More