Home SarcinaTrimestrul 3 de sarcina Săptămâna 30

Săptămâna 30

de bebee
293 vizualizari

În săptămâna treizeci de sarcină probabil că vei simți că perioada de sarcină va dura la infinit.

Deși mai ai doar câteva săptămâni până la ziua nașterii, probabil îți dorești ca acea zi să vină mai repede. Nu te îngrijora, astfel de sentimente sunt normale! Majoritatea femeilor se confruntă cu astfel de sentimente pe măsură ce ziua nașterii se aproprie.

Pe măsură ce sarcina evoluează, ai grijă să mergi în mod regulat la controlul medical de rutină. Continuă să mănânci echilibrat, să te hidratezi și să faci mișcare fizică. În cazul în care ai constipație, este indicat să mănânci alimente bogate în fibre. De asemenea, este important să te odihnești cât mai mult! În cazul în care întâmpini dificultăți în a te așeza cât mai comod, încearcă să folosești o pernă specială pentru femei gravide.

Săptămâna treizeci de sarcină

Mama în săptămâna treizeci de sarcină

Femeile însărcinate câștigă cel mai mult în greutate între săptămânile 20 și 30. Pe măsură ce săptămâna treizeci de sarcină vine și trece, vei continua să iei ușor în greutate. Cu toate acestea, schimbările drastice la nivel fizic au avut loc deja. Probabil că te vei simți inconfortabil pe măsură ce continui să câștigi kilograme, iar durerile provocate de sarcină continuă să se manifeste. Este important să-ți menții o postură bună pentru a controla durerile la nivelul spatelui. Pe măsură ce copilul se dezvoltă în pântece, cantitatea de lichid amniotic scade. Continuă să te odihnești, menținând o atmosferă armonioasă în jurul tău! Acest lucru te va ajuta să treci mai ușor peste toate simptomele neplăcute cauzate de sarcină.

Bebelușul în săptămâna treizeci de sarcină

Dacă ai putea să-l vezi, ai observa că în această etapă pielea copilului este destul de zbârcită. Dar pe măsură ce grăsimea continuă să se acumuleze sub piele, aceste riduri dispar. Firișoare subțiri de păr numite lanugo continuă să acopere pielea copilului, acesta menținându-se până la naștere.

La o lungime de 43 centimetri și o greutate de două kilograme, copilul respiră pe cont propriu, mișcându-și diafragma, pregătindu-se astfel pentru viața extrauterină. Din cauza acestui fenomen este posibil să simți „fluturași în stomac” atunci când copilul sughite. Bebelușul își formează propriul program de somn și de joacă, fiind foarte activ în anumite momente ale zilei. Acesta a crescut atât de mult încât ocupă aproape tot spațiul cavității uterine. Pe măsură ce creierul se dezvoltă, începe să antreneze ochii, mușchii și plămânii, începând să funcționeze pe cont propriu. Tractul digestiv este complet funcțional în această etapă, continuând să absoarbă nutrienții de la mamă și să-i proceseze singur…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More