Home SarcinaSanatate si ingrijire Ce să luăm când ne doare capul în timpul sarcinii?

Ce să luăm când ne doare capul în timpul sarcinii?

de bebee
9,7K views
dureri de cap

Durerile de cap în timpul sarcinii sunt un simptom normal, însă ce putem lua pentru a înlătura acest disconfort? Citește articolul următor pentru a afla ce tratamente sunt indicate în cazul unor asemenea dureri, astfel încât dezvoltarea copilului să nu fie afectată.

În special în primul trimestru durerile de cap sunt ceva normal. Dacă ai avut astfel de probleme și înainte de sarcină, în această perioadă simptomele se agravează. Experții nu pot spune cu exactitate de ce sarcina agravează durerile de cap, însă cel mai probabil de vină sunt schimbările hormonale care afectează întreg organismul. Fenomenele legate de circulația sângelui sau excesul de cofeină pot influența, de asemenea, aceste dureri.

Mai mult, starea de oboseală, sinusurile congestionate, alergiile, stresul, depresia, foamea și deshidratarea sunt alți factori nocivi ce pot provoca aceste dureri la nivelul capului. În cazul în care experimentezi dureri accentuate de cap în primul trimestru, vei observa că acestea se vor ameliora sau vor dispărea complet în următoarea perioadă a sarcinii, atunci când fluxul de hormoni se va stabiliza, iar corpul tău se va obișnui cu schimbările chimice survenite la nivelul întregului organism.

Ce medicamente să luăm când ne doare capul în timpul sarcinii?

Așa cum scrie pe prospect, Acetaminofenul este un medicament sigur atât pentru mamă, cât și pentru copil. Majoritatea celorlalte medicamente, printre care și aspirina sau ibuprofenul nu sunt recomandate femeilor însărcinate. Cu toate acestea, dacă durerile sunt severe, anumite medicamente pot fi administrate doare în doza prescrisă de medic. În cazul în care durerile persistă, poți merge la consultație la un medic neurolog.

Ce metode alternative putem utiliza împotriva durerilor de cap din timpul sarcinii?

Iată câteva tratamente alternative care te pot ajuta să îndepărtezi migrenele care apar în mod constant în timpul sarcinii.

  • Compresele cu apă. Poți aplica niște comprese cu apă caldă sau rece pe frunte ori la baza gâtului pentru a elimina durerile de cap.
  • Fă un duș. În unele cazuri, un duș cu apă rece sau caldă poate aduce o ameliorare rapidă, deși trecătoare, pentru migrene. Dacă nu poți face un duș în momentul în care durerile apar, îți poți clăti doar fața cu puțină apă rece sau caldă.
  • Evită foamea sau setea. Pentru a preveni un conținut scăzut de zahăr în sânge, o cauză majoră a durerilor de cap, este indicat să mănânci puțin, dar des. Dacă nu ești acasă, ai grijă ca în geanta ta să se găsească mereu o mică gustare – un iaurt, un fruct sau un pachet de biscuiți. De asemenea, hidratarea este foarte importantă. Dacă ai migrene sau tocmai ce ai vomat, ia înghițituri mici de apă pentru a ajuta organismul să-și revină la normal.
  • Evită oboseala. Încearcă să dormi de câte ori ai ocazia și în timpul zilei. În cazul în care ai migrene, un somn liniștit chiar și de o jumătate de oră te poate ajuta treci mai ușor peste.

Relaxeazăte. Încearcă diverse tehnici de relaxare precum yoga sau meditația pentru a îndepărta atât cauzele, cât și simptomele durerilor de cap. Masajul se poate dovedi, de asemenea, un bun remediu în cazul unor astfel de afecțiuni…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More