Home Copii mici 1-5 aniSanatate copii Tratamente naturiste pentru alergia la polen

Tratamente naturiste pentru alergia la polen

de bebee
2,5K views

Alergiile sunt afecțiuni ce apar destul de des la foarte multe persoane. Ele reprezintă modul în care organismul reacționează la microbi, stimuli sau la substanțe numite alergeni.

Alergiile la polen sunt extrem de întâlnite și se pot manifesta diferit în funcție de fiecare persoană. De exemplu: strănut (este cea mai frecventă formă de manifestare), iritații ale mucoasei nazale, ale ochilor și gâtului. Pot apărea și tusea seacă, respirația dificilă și senzația de sufocare.

Suntem toți alergici la polen?

Nu există o regulă ca fiecare persoană să fie alergică la polen. De cele mai multe ori, alergiile se transmit genetic, de aceea tratarea lor este foarte importantă. Dacă părinții sunt alergici, copiii for fi predispuși să aibă alergii.

Ce provoacă alergiile ?

Prima cauză poate fi cea genetică, dar nu trebuie exclusă și expunerea la alergeni. Dacă ne expunem la alergeni într-o perioadă în care organismul este slăbit, atunci suntem predispuși să devenim alergici.

Cei care sunt alergici la polen sunt predispuși și la alte alergii, precum cele determinare de mucegai sau praf.

Remedii naturiste

Pentru a preveni, dar și a trata alergiile, trebuie să iei măsuri pentru întărirea sistemului imunitar. Este important să consumi cât mai multe alimente care sunt bogate în antioxidanți, cum sunt fructele și legumele.
De asemenea, și infuzia din frunze uscate este foarte benefică, deoarece ajută la ameliorarea congestiei nazale și a strănutului.
copil-alergic-la-polen

  1. Urzica

Pentru tratarea alergiilor se poate face o cură de urzică sub formă de infuzie. Cura ar trebui să dureze cel puțin trei luni, iar în fiecare zi se vor bea trei căni de ceai. Pentru un efect garantat, se recomandă ca urzica să fie cumpărată de la magazinele naturiste, unde poate fi găsită sub formă de pulbere sau pliculețe. Dacă poți bea ceaiul fără îndulcitor este foarte bine, dar dacă nu poți, atunci alege mierea de albine naturală în locul zahărului.

  1. Mierea

Mierea de albine este foarte eficientă și recomandată de medici, mai ales dacă este naturală și nu cumpărată din supermarket. Aceasta ajută la creșterea sistemului imunitar, întărind deci metabolismul. Este indicat să consumi trei lingurițe de miere zilnic. Dimineața poți bea o cană de apă amestecată cu o lingură de miere.

  1. Măceșele

O cură de măceșe poate combate alergiile. Cura constă într-o infuzie de măceșe ce trebuie băută zilnic. Cura trebuie să înceapă din primăvară și se ține o lună. Aceeași cură poate fi eficientă și în sezonul rece, când răceala poate fi ținută departe.

  1. Țelina

Dacă până acum nu obișnuiai să folosești țelina în mâncare, a venit timpul să o introduci. Țelina este ideală pentru combaterea alergiilor la polen. Poți consuma atât frunzele, cât și rădăcina. Medicii recomandă sucul de țelină făcut în casă. Se beau de trei ori pe zi 250 ml înainte de mesele principale.

  1. Gingko biloba

Planta ginkgo biloba este una dintre cele mai cunoscute și eficiente. Aceasta poate ajuta la combaterea alergiilor datorită conținutului ridicat de antioxidanți și flavonoide…

Alergiile pot fi combătute foarte ușor dacă sunt tratate din timp. Totuși. timpul nu este pierdut. Dacă te confrunți cu o alergie la polen, încearcă unul dintre aceste remedii. Trebuie să știi că există mai multe tipuri de polen, de aceea aceste tratamente nu ar putea funcționa întotdeauna la toată lumea. Dacă observi că nu poți scăpa de alergie nici după un tratament naturist, atunci ar fi cazul să mergi la un alergolog.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More