Home Bebelusi 0-12 luniSanatate Ce trebuie să știm despre alergia de sezon

Ce trebuie să știm despre alergia de sezon

de bebee
1,3K views
alergia-de-sezon

Alergia de sezon este frecvent întâlnită în rândul copiilor mici. Alergia de sezon presupune din punct de vedere medical o reacție de respingere din partea organismului la anumite substanțe din natură, cum sunt polenul, plantele sau iarba. Deși în mod natural aceste microorganisme sunt inofensive, în perioada primăverii și verii ele provoacă alergii.

Cum se manifestă?

Copilașii care suferă de alergie de sezon vor avea mereu probleme atunci când va crește iarba, vor înflori florile și când se va împrăștia polenul. Atunci când intrăm în contact cu anumiți alergeni, organismul nostru va elimina automat în sânge hormonul histamina, care va cauza reacția alergică.
Te poți confrunta cu tuse seacă, uscarea mucoasei nazale, strănut, iritații la nivelul ochilor etc.

Ce cauzează alergia de sezon?

Alergia de sezon este cauzată de diferitele tipuri de polen care există în natură: polen provenit de la iarbă, copaci sau buruienile din grădină. O persoană poate fi alergică la mai multe tipuri de polen, de aceea este importantă efectuarea unui test alergologic.
alergie-de-primavara

Sunt grave aceste alergii?

Alergiile de sezon nu afectează în mare parte sănătatea copilului, dar atunci când cineva este expus la o cantitate prea mare de alergen, reacțiile alergice vor fi foarte mari. De la primele simptome ar trebui să iei măsuri pentru tratarea lor.

Alergiile netratate creează de cele mai multe ori o stare de disconfort atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, când nasul se poate înfunda, respirația fiind destul de îngreunată.

Sunt cazuri în care alergiile de sezon au dus la astm, deoarece nu au fost tratate la timp sau au fost pur și simplu ignorate.

Vârsta la care se manifestă

În majoritatea cazurilor, alergiile de sezon apar în timpul copilăriei (la copiii care au trecut de trei ani), pentru că micuții nu sunt expuși foarte mult la aerul de afară și nu pot inhala polenul din jur.

Totuși, nu se poate preciza cu exactitate când anume apare alergia de sezon și care este durabilitatea ei, pentru că fiecare individ este diferit, în consecință va reacționa diferit la mediul înconjurător.

Când se manifestă alergia de sezon?

Exact cum sugerează și numele, alergia de sezon se poate manifesta în diferite perioade ale anului, mai exact atunci când polenul se răspândește în aer. Cele mai multe cazuri se înregistrează primăvara, deoarece atunci dau polen florile. Nici vara nu este exclusă, deoarece atunci crește iarba și florile răspândesc mult polen.

Cum se tratează?

Alergia de sezon poate fi tratată și pe cale naturistă, dar uneori este destul de dificil de tratat, deoarece nu se știe exact la ce fel de tip de polen este alergică persoana respectivă. Dacă bănuiești că ești o persoană alergică și prezinți o parte dintre simptomele enumerate mai sus, atunci cel mai bine ar fi să faci o vizită medicului alergolog. Nu lăsa această alergie să treacă de la sine, pentru că nu se va întâmpla așa ceva. O alergie netratată poate duce la complicații, iar starea ta de sănătate se va înrăutăți…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More