Home Copii mici 1-5 aniSanatate copii Copilul meu suferă de autism. Ce trebuie să fac?

Copilul meu suferă de autism. Ce trebuie să fac?

de bebee
1,6K views

Un copil cu autism va avea probleme în înregistrarea informației în general. Acesta nu se va dezvolta psihic așa cum o fac alți copii. Un copil obișnuit va începe să vorbească între 1.6 ani și doi ani fără ajutor din partea părinților sau a altor persoane, el va începe să reproducă tot ceea ce aude, la început cuvinte mai simple, pentru ca mai târziu să evolueze.

Un copil cu autism va avea un limbaj foarte sărăcăcios, iar abilitățile sociale vor fi reduse.

Ce trebuie să faci?

•    În primul rând, trebuie să mergi la un medic specializat și să ții cont de tot ceea ce ți-a spus. Un medic va ști spre ce să te îndrume și te va ajuta foarte mult în educarea copilului.

•    Un copil cu autism are nevoie de terapie verbală, în unele cazuri și de terapie comportamentală. Copilului cu  autism îi este foarte greu să asimileze cunoștințele potrivit vârstei, de aceea trebuie să începi acest proces cât mai devreme posibil.

•    În al doilea rând poți vorbi și cu alți părinți care au trecut prin aceeași experiență cu copilul lor, sau încă se mai luptă cu această boală, pentru că ei te pot ajuta cu sfaturi.

autism

•    Dacă unele cunoștințe nu au reușit să își ajute copilul, nu înseamnă că nici tu nu îl vei putea ajuta. Ai nevoie într-adevăr de multă răbdare și să nu renunți la prima greșeală. Insistă și încurajează-l cât mai mult.

•    Poți folosi metode speciale pentru învățarea copiilor cu autism cum sunt: TEACH, ABA sau Greenspan.

•    Dă-le celor din jur timp să se obișnuiască cu ideea.
Este posibil ca foarte mulți prieteni de-ai tăi sau chiar membrii ai familiei să nu știe absolut nimic despre ceea ce presupune autismul.

•    Informează-te!
Internetul este o sursă de informare extraordinară. Caută informații despre ceea ce înseamnă autismul. Vei găsi cel mai probabil multe informații care văd doar partea rea a autismului. Cu cât acumulezi mai multe informații, cu atât vei putea să îți înțelegi mai mult copilul.

•    Ia-ți timp pentru a înțelege ce presupune autismul pentru copilul tău
Ca să reușești să îți ajuți copilul, trebuie mai întâi de toate să îl înțelegi. Dacă tu, ca părinte, nu ești autist, îți va fi destul de dificil să înțelegi diferențele dintre tine și copilul tău. În unele situații este posibil să ți se pară că atitudinea lui nu este chiar corectă. De exemplu: atunci când alte persoane au necazuri, copilul tău poate fi extrem de fericit, dar nu pentru că nu are sentimente, din contră, el se bucură pentru că persoanele pe care le iubește sunt în siguranță.

•    Trebuie să comunici.
Toată lumea comunică. Până și copiii care nu vorbesc. Dar copiii autiști care pot vorbi fluent s-ar putea să nu reușească să comunice toate intențiile. Fii foarte atent la acest lucru, aceste vorbe aparent fluente nu reprezintă întotdeauna intenția lor.

•    Observă ceea ce îi place copilului tău cu adevărat.
Înconjoară-l cu bucurie ori de câte ori este posibil. Copilul tău este un copil, până la urmă. Nu-i lăsa pe cei din jur să îl privească diferit și să îl catalogheze drept „copil cu probleme”. Atunci când copilului tău îi place ceva și nu este ceva rău, ceva care poate răni pe ceilalți,  atunci lasă-l să-și mențină această dorință. Nu trebuie să îi interzici orice…

Chiar dacă ți se va părea imposibilă comunicarea cu un astfel de copil, trebuie să ai răbdare și multă gândire pozitivă. Nu te lăsa condusă de gânduri negative, pentru că așa nu vei rezolva niciodată nimic.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More