Home SarcinaSarcina cu probleme Cei mai importanți factori care pot provoca diverse complicații în timpul sarcinii

Cei mai importanți factori care pot provoca diverse complicații în timpul sarcinii

de bebee
1.050 views
Cei-mai-importanți-factori-care-pot-provoca-complicații-în-timpul-sarcinii

Există anumiți factori care pot provoca diverse complicații în timpul sarcinii. Având în vedere că aceasta este o perioadă delicată, trebuie să fii conștientă de anumite fenomene care pot influența sarcina pentru a putea preveni viitoarele probleme atât în ceea ce te privește pe tine, cât și pe copilul tău.

Iată care sunt cei mai importanți factori care pot provoca diverse complicații în timpul sarcinii.

Printre factorii de risc care pot cauza complicații în perioada sarcinii se numără afecțiunile preexistente ale mamei, caracteristicile fizice ale mamei, precum vârsta și greutatea, istoricul nașterilor anterioare, problemele survenite în timpul sarcinii și problemele care pot apărea în timpul travaliului și nașterii.

Afecțiuni preexistente ale mamei

Hipertensiunea și diabetul sunt afecțiuni ce pot influența în mod negativ dezvoltarea fătului. Înainte de a încerca să rămână însărcinate, femeile cu hipertensiune ar trebui să discute cu un specialist despre riscurile pe care această boală le implică. În cazul în care rămân însărcinate, trebuie să înceapă din timp să se îngrijească de sarcină. Acestea trebuie să facă diverse teste pentru a evalua funcțiile renale și cardiovasculare. În cazul mamelor care suferă de diabet și sunt dependente de insulină, crește riscul preeclampsiei, cetoacidozei sau a malformațiilor intrauterine.

Caracteristici fizice ale mamei

Vârsta. Adolescentele, reprezentând 13% din femeile care rămân însărcinate anual, prezintă riscuri mai mari în ceea ce privește preeclampsia, nașterea prematură și anemia. Acesta se întâmplă deoarece ele nu acordă suficientă atenție sarcinii, încălcând multe dintre prevederile specialiștilor, precum interdicția de a fuma sau de a consuma alcool. Pe de altă parte, și în cazul femeilor cu vârsta mai mare de 35 de ani crește riscul complicațiilor pe perioada sarcinii.

complicatii in timpul sarcinii

  • Greutatea. Femeile care sunt prea slabe riscă să dea naștere unui copil care nu a atins stagiul optim al dezvoltării sale, în timp ce în cazul femeilor supraponderale crește riscul malformațiilor congenitale, macrosomiei genitale, preeclampsiei și al necesității unei nașteri prin cezariană.

Istoricul nașterilor anterioare

În cazul unor experiențe negative privind sarcinile anterioare, precum mortalitatea intrauterină, avortul spontan sau malformațiile congenitale, este posibil ca aceste fenomene să se perpetueze și la sarcinile următoare. Astfel, actuala sarcină trebuie monitorizată constant, evaluarea unui medic specialist fiind absolut necesară.

Probleme survenite în timpul sarcinii

Polihidramnios, afecțiune constând într-un exces al lichidului amniotic, poate cauza malformații ale fătului și probleme respiratorii mamei. Oligohidramnios, afecțiune constând într-o cantitate insuficientă de lichid amniotic, poate cauza malformații severe ale tractului urinar sau poate restricționa dezvoltarea completă a fătului. Mai mult, afecțiunea oligohidramnios poate declanșa sindromul potter care, de regulă, în al doilea trimestru, cauzează moartea fătului. Aceste afecțiuni sunt suspectate în cazul în care dezvoltarea uterului nu corespunde cu vârsta sarcinii. De asemenea, ele pot fi descoperite cu ajutorul unei ecografii.

Probleme survenite în timpul travaliului și nașterii

Lipsa de oxigen imediat după naștere poate cauza afecțiuni neurologice severe. Mai mult, pot apărea alte răni precum deformarea plexului brahial, care, deși de cele mai multe ori este cauzat de o poziție incorectă a fătului în ultimele săptămâni de sarcină, poate fi cauzat și de utilizarea necorespunzătoare a forcepsului în timpul nașterii…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More