Home Retete Înghețata de casă cu vanilie

Înghețata de casă cu vanilie

de bebee
2,1K views
Inghetata de casa cu vanilie

Înghețata de casă cu vanilie este o rețetă pe care trebuie să o încercați și nu doar în sezonul cald.

Folosind ingrediente de casă, naturale, înghețata de casă va fi foarte delicioasă și pe gustul întregii familii.

Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie, este o înghețată de casă naturală, fără substanțe procesate , fiind desertul perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Ingrediente – înghețată de casă cu vanilie

  • 500 ml de lapte
  • 250 ml de smântână dulce
  • 6 gălbenușuri
  • 150 g de zahăr
  • 2 păstăi de vanilie sau 2 esențe de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare – înghețată de casă cu vanilie

Înghețata de casă cu vanilie se prepară rapid, ușor și este un desert pe care îl puteți încerca în orice sezon.

Pasul 1

Vom pune într-o cratiță mai încăpătoare laptele, peste el adăugăm smântâna dulce, tăiem pe vertical păstăile de vanilie și scoatem semințele din ele – acestea vor da o aromă intensă de vanilie înghețatei de casă. După care punem cratița pe foc, până ce laptele și smântâna încep să fiarbă.

Pasul 2

Când laptele a fiert, lăsăm totul pentru câteva minute, astfel încât aroma de vanilie să se infuzeze cât mai bine în lapte. Le lăsăm la temperatura camerei și ne vom ocupa de restul ingredientelor pentru înghețata de casă cu vanilie.

Pasul 3

Pentru înghețata de casă cu vanilie, vom lua gălbenușurile, pe care le vom mixa la viteză mare, împreună cu zahărul și praful de sare. Mixăm toată compoziția pentru înghețata de casă, până zahărul se va topi, iar consistența ei va fi sub formă de cremă groasă.

Pasul 3

În același vas în care avem compoziția pentru înghețata de casă cu vanilie vom adăuga treptat laptele și vom mixa la viteză mică, până vom încorpora tot laptele.

Pasul 4

După ce am încorporat tot laptele în compoziția înghețatei de casă, vom pune cratița la foc mic. Amestecăm continuu crema pentru înghețată și o lăsăm să fiarbă timp de 10-15 minute sau până când crema se va îngroșa.

Pasul 5

Când crema este fiartă, oprim aragazul. Pentru a ne da seama dacă crema pentru înghețata de casă cu vanilie este fiartă, după ce am luat-o de pe foc, vom lua o lingură și vom amesteca bine compoziția de câteva ori. Scoatem lingura și pe spatele lingurii va rămâne cremă, trasăm cu un deget spatele lingurii, iar dacă cele două părți de cremă nu se unesc, atunci crema pentru înghețata de casă este fiartă.

Pasul 6

Punem crema pentru înghețata de casă într-un bol curat și deasupra punem o folie de plastic (pentru a evita formarea unei cruste) și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După ce s-a răcit, adăugăm la congelator înghețata de casă cu vanilie timp de șase ore sau cel mai bine este să o lăsăm peste noapte.

Pentru o consistență cât mai cremoasă a înghețatei de casă cu vanilie, trebuie să o amestecați de două sau trei ori, în tot intervalul de timp în care ea va sta la congelator.

Înghețata de casă cu vanilie poate fi servită cu un topping de ciocolată deasupra sau simplă. Este o înghețată foarte delicioasă și cremoasă…

Poftă bună!

Rețeta video

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More