Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Antonia

Semnificația numelui Antonia

de bebee
14677 vizualizari
nume Antonia

Numele Antonia este un nume destul de modern în onomastica noastră, însă care nu este unul foarte des întâlnit. Tonia este considerat ca fiind un diminutiv al acestui nume, iar varianta masculină a acestuia, care este Anton, provine de la Antonius.

Se presupune că acesta a reușit să pătrundă în onomastica creștină prin intermediul influenței Sfinților Antonie cel Mare al Egiptului și Anton de Padova, iar potrivit calendarului ortodox, primul menționat este celebrat pe data de 17 ianuarie, dată când este sărbătorit și numele Antonia.

Originea numelui Antonia

Prima variantă este cea potrivit căreia numele Antonia a fost preluat din Evul Mediu de către greci, fiind asemănător cu cuvântul „anthos”, ce vine tradus ca fiind „floare” și care este foarte apropiat, prin etimologie populară, de numele Antonius.

O altă variantă ar presupune că numele Antonia provine de la numele Antoniu, care este unul latin și înseamnă „a fost pierdut”, iar o alta presupune faptul că ar proveni de la un alt cuvânt latin, „antius”, care vine tradus ca fiind „avangardistul”.

Originea numelui este una destul de controversată, însă cea mai răspândită și cunoscută pare a fi prima, conform căreia numele este asociat unei flori.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Antonia

Persoanele care poartă acest nume sunt persoane delicate, care au o sensibilitate aparte și uneori simt o nevoie suplimentară de a fi protejate, comparativ cu alte persoane din jurul lor. Sunt atrase de frumusețe și delicatețe și nu vor fi niciodată genul de om care iscă un scandal fără rost, deoarece nu își doresc să iasă în evidență cu acest lucru. Dacă vor să fie observate și admirate de cei din jur, acestea se vor folosi doar de ceea ce au, adică un suflet nobil, cald și voința de a-i ajuta pe cei care se confruntă cu momente grele.

Purtătoarele numelui Antonia încearcă să-și păstreze mereu sufletul și conștiința curate, vor să fie înconjurate numai de oameni pozitivi, care sunt dispuși mereu să lupte pentru visurile lor și de la care ar putea învăța mereu ceva bun. Acestea văd un mijloc de motivare în acțiunile persoanelor care fac parte din anturajul lor, motiv pentru care nu se vor împrieteni cu oricine.

Nu sunt genul de persoane care să afișeze mai multe măști atunci când ies în public, dacă nu le place genul de persoană care ești, nu te vor jigni, însă nici nu vor încerca să se apropie foarte mult de tine, deoarece sunt conștiente că o relație de amiciție cu o astfel de persoană nu le aduce niciun beneficiu, ba din contră, va reuși doar să le supere sau enerveze.

Semnificația numelui Antonia în funcție de numărul numelui

Numărul numelui Antonia este 11, unul considerat ca fiind special și diferit cu mult față de altele…

Acesta este reprezentativ pentru trei elemente esențiale, care sunt puterea, succesul și aventura. După cum a fost menționat, persoanele care poartă numele Antonia caută mereu să evolueze, să se apropie de succes, iar asta chiar și prin intermediul celor pe care îi aleg să le fie prieteni, însă fără a profita de ei. Antonia este o persoană care își ține unele gânduri numai pentru ea și sunt rare cazurile în care se va împotmoli cu orice detaliu nesemnificativ.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More