Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Adina

Semnificația numelui Adina

de bebee
23,1K views
Adina

Originea acestui nume este una ebraică și semnifică „distinsă”, „delicată” sau „rafinată”. Numele Adina a fost pomenit și în Vechiul Testament, unde a fost purtat de către un războinic care făcea parte din armata regelui David, războinic ce a devenit popular datorită curajului de care a dat dovadă.

Chiar dacă numele a fost purtat de un personaj masculin, acesta nu poate fi purtat de persoane de sex masculin în zilele noastre, fiind considerat un nume exclusiv feminin.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Adina

Purtătoarele acestui nume sunt destul de timide și nu prea sunt adeptele pălăvrăgitului sau a poveștilor interminabile. Aceste persoane sunt considerate a fi unele dintre cele mai blânde și pașnice, cărora nu le lipsește niciodată grația și delicatețea.

Reușesc să își păstreze calmul în orice situație și nu se vor lăsa niciodată conduse de nervi, deoarece sunt conștiente că acest lucru nu ar duce într-un punct bun și ar putea avea doar de pierdut din acest motiv. Din cauza timidității sale, Adina poate fi uneori vulnerabilă la acțiunile persoanelor care sunt mai „apucate”, însă va găsi mereu o modalitate de a nu se lăsa dominată de acestea.

Purtătoarele acestui nume sunt mereu deschise la opiniile și sfaturile care vin din partea persoanelor apropiate și în care au încredere, deoarece consideră că acestea sunt singurele care reușesc să le înțeleagă și le vor binele. Gândul de a isca o ceartă sau chiar un scandal de proporții mari este departe de Adina, aceasta preferă să rezolve orice mică neînțelegere pe cale amiabilă și nu apelând la tot felul de lucruri care o pot înjosi sau care i-ar putea afecta imaginea și starea de spirit.

Atunci când trebuie să se dezbată o anumită problemă sau un anumit subiect, Adina va veni cu unele dintre cele mai plauzibile idei și sugestii, care vor fi unele susținute mereu de argumente puternice. Nu uită de emoțiile celor din jur atunci când are tangențe cu acestea și încearcă mereu să le sensibilizeze atunci când este cazul, dar și să le crească încrederea în propria lor persoană.

Echilibrul interior al acesteia este mereu „pus la punct” și încearcă să nu balanseze foarte mult cele două talere care-l formează. Uneori tinde să se grăbească atunci când are un anumit lucru de rezolvat și are obiceiul de a se concentra uneori mult prea mult asupra detaliilor.

Semnificația numelui Adina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Adina este 2.

Semnificația acestei cifre, din perspectiva guvernării ei asupra numelui Adina: aceasta reprezintă frumusețea, adevărul și percepția. Purtătoarele numelui Adina sunt foarte feminine, apreciază aspectele care sunt legate de intelectualitate și reușesc mereu să coopereze cu succes cu cei din jur…

Adina știe să aprecieze cu adevărat persoanele din viața ei însă sigurul punct în minus al acesteia este faptul că acordă mult prea multă atenție detaliilor în anumite situații.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More