Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Alexandru

Semnificația numelui Alexandru

de bebee
38,6K views
numele Alexandru

Semnificația numelui Alexandru este asociată cu mândria și idealismul, dar și cu numele Alexandru cel Mare, care avea marele vis de a uni întreaga lume, pentru a se ajunge la o singură formă de conducere și la vorbirea unei singure limbi.

Potrivit calendarului ortodox, acest nume este sărbătorit pe 12 decembrie și 30 august, iar potrivit celui catolic, în data de 3 mai.

Originea numelui Alexandru

Se pare că originea acestui nume provine din cuvintele „alexein”, „aner” și „anderos”, care au următoarele semnificații: a oferi o mână de ajutor/a sări în ajutorul cuiva, bărbat luptător și războinic.

Așadar, putem afirma faptul că numele Alexandru este un nume reprezentativ pentru persoanele care sunt dispuse să lupte cu orice preț, dar și să le ajute pe cele care trec prin anumite dificultăți.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Alexandru

Caracterul acestor persoane tinde să fie unul destul de complex și greu de înțeles sau chiar de identificat. Aceste persoane sunt mereu conduse de către dorința de a afla mereu ceva nou și par a fi mereu transportate într-un univers care pare să fie peste capacitățile lor de înțelegere, putând fi vorba despre universul lor interior, unul pe care se luptă să îl descopere.

Purtătorii acestui nume sunt doritori de glorie și vor mereu să câștige. Aceștia nu își pot imagina că un lucru sau un eveniment ar putea decurge altfel decât consideră și nu își pot asuma postura unui învins.

Bărbații care au numele Alexandru sunt niște persoane foarte mândre, orgolioase și puternice. Ei au impresia că trebuie să arate mereu lumii ceva anume, ceva ce doar prin forțele lor ar putea fi obținut sau realizat, iar de obicei se lasă ghidați de inovație, dar și de impulsivitate. Dacă au ceva de spus, o vor spune fără a sta prea mult pe gânduri, deoarece nu le place să se învârtă în jurul degetului, mai ales atunci când chiar nu este cazul să facă acest lucru.

Toate aceste caracteristici prezentate mai sus, alături de personalitatea șarmantă a purtătorilor acestui nume, reușesc să ilustreze niște oameni care văd întreaga lume ca pe o provocare continuă, una cu care aceștia doresc mereu să se confrunte, pentru că știu că au întotdeauna ceva de demonstrat.

Doi purtători ai acestui nume, chiar dacă sunt diferiți din multe puncte de vedere, tot au un punct comun care este reprezentat prin intermediul credințelor și a idealurilor pe care aceștia le au.

Semnificația numelui Alexandru  în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Alexandru este 1.

Această cifră este asociată inițierii, din diverse puncte de vedere, dar și creației.

După cum a mai fost menționat, numele Alexandru reprezintă o persoană care dorește mereu să câștige, motiv pentru care are curajul de a prelua în propriile mâini o problemă pe care alții refuză să o rezolve, fie din cauză că nu știu cum anume să facă acest lucru, fie din cauză că nu își doresc să facă acest lucru pentru că este greu…

Apelând la creativitatea sa, bărbatul cu numele Alexandru va fi mereu acea persoană care va încerca să demonstreze lumii că orice este posibil, iar de multe ori va reuși să facă acest lucru mulțumită încăpățânării sale, dar și a spiritului de luptător care-l domină.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More