Săptămâna 6

de bebee
1,3K views
Saptamana 6 de sarcina

A șasea săptămână de sarcină reprezintă un interval important pe perioada sarcinii. Aceasta marchează jumătatea primului trimestru! În articolul următor vei găsi mai multe detalii referitoare la modul în care se dezvoltă copilul, dar și la schimbările care se petrec în organismul mamei.

În a șasea săptămână de sarcină copilul crește, se schimbă și se dezvoltă. În această perioadă forma sa începe să se contureze din ce în ce mai bine. Până în acest moment, o femeie însărcinată va fi 100% sigură de sarcina sa, întrucât toate simptomele se manifestă în mod accentuat și toate testele pe care le face au un rezultat pozitiv. În această perioadă trebuie să începi să fii atentă nu numai la ce consumi, dar și la cât și cum consumi.

Specialiștii consideră că este mai bine să împarți o masă mare în mai multe mici, astfel încât să poți mânca puțin, dar des. Acest lucru te va ajuta și să ții sub control senzația de greață care se manifestă mai acut pe stomacul gol. Tot în această perioadă ar trebui să începi să te gândești și la hainele pe care trebuie să le porți în continuare. Poate că burtica încă nu a crescut așa mult, dar peste puțin timp câteva haine mai lărguțe îți vor fi de mare ajutor.
a 6-a saptamana de sarcina

Mama în săptămâna a șasea de sarcină

Pe măsură ce copilul se dezvoltă, acest lucru începe să fie observabil și în exterior. În același timp, simptomele specifice unei sarcini, precum poftele, grețurile de dimineață, oboseala, luarea în greutate și amețelile continuă să se manifeste. Însă, trebuie reținut faptul că aceste simptome sunt cauzate de ritmul alert în care se dezvoltă copilul tău. Există mămici care câștigă mult în greutate în aceste prime șase săptămâni; pe de altă parte sunt și mămici care pierd în greutate, din cauza senzației de greață și a vomei.

În niciuna dintre aceste variante nu există niciun motiv de îngrijorare. Având în vedere faptul că orice sarcină este unică, fiecare femeie poate avea o experiență diferită în ceea ce privește greutatea pe perioada sarcinii. Tot în săptămâna a șasea mămicile ar trebui să-și programeze și prima vizită la ecograf, pentru a se asigura că sarcina decurge normal și pentru a-și putea vedea pentru prima dată copilașul.

Bebelușul în săptămâna a șasea de sarcină

La șase săptămâni, copilul tău trece prin schimbări majore. Aceste schimbări includ apariția urechilor, a gurii, a nasului, ecografiile arătând aceste organe destul de clar. Ochii și nările sunt, de asemenea, reperabile într-o ecografie, ca niște puncte negre. Brațele și picioarele copilului sunt asemenea unor rămurele care încep să crească din corp…

În această perioadă inima copilului execută între 100 și 160 de bătăi pe minut, de două ori mai mult decât cea a unui adult. Sângele circulă și plămânii, intestinele, ficatul și pancreasul încep să se formeze. Copilul are aproximativ un centimetru lungime, comparabil cu un bob de fasole. La șase săptămâni, acesta începe să facă primele mișcări, dar acestea sunt prea slabe pentru a putea fi simțite de mamă.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More