Home SarcinaTrimestrul 1 de sarcina Săptămâna 9 de sarcină

Săptămâna 9 de sarcină

de bebee
2,2K views
Saptamana 9 de sarcina

Poate că încă nu este a noua lună, dar este a noua săptămână de sarcină. Citește articolul următor pentru a afla ce se întâmplă cu mama și copilul în săptămâna 9 de sarcină!

În săptămâna 9 de sarcină, atât tu, cât și copilul tău, treceți prin numeroase schimbări. Dacă te lupți cu stresul și anxietatea în această perioadă, caută un grup de sprijin căruia să i te alături. Împărtășirea sentimentelor cu persoane care trec prin aceeași situație ca tine te va ajuta să înțelegi mai bine senzațiile și sentimentele pe care le experimentezi. Aceste grupuri se găsesc cel mai ușor pe internet.

Poți apela însă și la specialiști, aceștia ajutând femeile însărcinate să-și depășească emoțiile care par să le scape de sub control în această perioadă. Totodată, trebuie să menții deschise liniile de comunicare cu partenerul. Acest lucru îl va ajuta să înțeleagă mai bine prin ce treci și de ce. Deși poate că nu ai impresia asta, senzațiile pe care le resimți acum sunt absolut normale. Comunicarea cu cei din jurul tău, în special cu partenerul, te va face să te simți mult mai bine, ajutându-i totodată și pe ceilalți să înțeleagă ce se întâmplă cu tine și corpul tău.

saptamana a 9-a de sarcina

Mama în săptămâna a noua de sarcină

În săptămâna 9 de sarcină uterul tău continua să crească, ajungând la dimensiunile unui pepene în această perioadă. Probabil că te simți balonată și puțin letargică, dar nu uita că acest lucru este cauzat de schimbările hormonale prin care trece organismul tău. Probabil că tot acum vei începe să iei puțin în greutate, dar acest lucru este cauzat mai degrabă din cauza retenției de apă decât de făt.

Multe femei trec brusc de la o stare de spirit la alta, experimentând totodată și multe alte simptome specifice sarcinii, precum oboseala sau senzația de greață și amețeală, însă hormonii sunt din nou cei vinovați, în special progesteronul. În timp ce unele dintre aceste simptome se vor estompa sau chiar dispărea complet odată cu avansarea în sarcină, altele se vor accentua, acestea fiind variabile de la o sarcină la alta.

Bebelușul în săptămâna a 9 de sarcină

Copilul tău a ieșit deja din faza embrionară, intrând în cea fetală. Cu toate acestea, are în continuare doar doi centimetri lungime, cântărind tot aproximativ trei grame, la fel ca în a opta săptămână de sarcină. Majoritatea trăsăturilor fizice sunt acum destul de bine conturate. Capul este cea mai mare dintre extremități. În decursul săptămânii a noua de sarcină copilul începe să ia în greutate…

Coada care era odată prezentă trebuie să fi dispărut, iar organele și mușchii ar trebui să fie funcționabili. Pleoapele sale se vor închide, urmând să se deschidă din nou în timpul săptămânii 27 de sarcină. Deși organele reproducătoare sunt deja dezvoltate, medicul nu le va putea distinge încă la testul ecograf. Acest lucru se va întâmpla abia în ce de-al doilea trimestru!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More