Săptămâna 8

de bebee
2,6K views
Saptamana 8 de sarcina

Fie că îți vine să crezi sau nu, a opta săptămână de sarcină marchează deja două luni de viață intrauterină ale copilului tău! Schimbările continuă să se manifeste. Citește articolul următor pentru a afla care sunt aceste schimbări!

Unul dintre primele lucruri pe care femeile care sunt deja însărcinate în opt săptămâni le fac înainte de a cumpăra haine pentru maternitate sau haine pentru copil este să își cumpere un sutien special pentru această perioadă. Atunci când îți cumperi un astfel de sutien, ai grijă să îl iei cu o mărime sau două mai mare decât cele pe care le porți în mod obișnuit.

a 8-a saptamana de sarcina

Trebuie să ții cont de faptul că pe perioada sarcinii sânii devin mai plini. Alt lucru pe care ar trebui să îl achiziționezi în această perioadă, în cazul în care nu ai făcut-o deja, este să-ți cumperi o carte pentru sarcină. Dacă îți petreci timpul liber citind astfel de cărți, acest lucru te poate ajuta să-ți ridici moralul și să înțelegi mai bine schimbările prin care treci. Lecturează această carte alături de partener sau de ceilalți copii, dacă este cazul, pentru a-i face să se simtă mai aproape de sarcină. Acest lucru îi va ajuta în egală măsură și pe ei să înțeleagă schimbările interne, dar și externe, prin care vei trece în următoarele luni. Trebuie să reamintim faptul că este important să continui să iei vitamine prenatale, pentru a menține sănătatea copilului.

Mama în săptămâna a opta de sarcină

Până în a opta săptămână au avut loc multe schimbări în interiorul tău, însă de acum înainte schimbările vor fi vizibile și la exterior. Pe măsură ce copilul se dezvoltă, crește și uterul, acesta ajungând la mărimea unui strugure în a opta săptămână de sarcină. Din cauza dezvoltării uterului este posibil să simți mici dureri în zona inferioară a abdomenului. Sânii vor deveni mai plini și din ce în ce mai sensibili pe măsură ce se pregătesc pentru lactație.

Vinișoare închise la culoare pot apărea la nivelul sânilor din cauza alimentării crescute a acestora cu sânge. Acest fenomen nu apare la toate femeile, însă există multe mămici care prezintă astfel de simptome. Din cauza schimbărilor hormonale din corp, areolele încep să se închidă o nuanță sau două. Tuberculii Montgomery, mici glande apărute pe suprafața areolelor, încep să se dezvolte, iar mameloanele cresc în dimensiune. O substanță gălbuie numită colostru începe să se scurgă, prevestind lactația.

Bebelușul în săptămâna a opta de sarcină

A opta săptămână este una foarte specială în calendarul sarcinii. În primul rând, embrionul se află la finalul fazei embrionare și este pregătit să înceapă faza fetală. Totodată, este pe cale să-și piardă și coada embrionară. Copilul are acum aproximativ doi centimetri lungime și cântărește aproximativ trei grame…

Pe măsură ce intestinele se măresc, acestea rămân fără spațiu astfel încât încep să împingă în cordonul ombilical până în săptămâna a 12-a. Deși este greu de văzut, gonadele se formează în interiorul testiculelor sau ovarelor. Tot în această perioadă se întâmplă și osificarea sau întărirea oaselor, iar umerii și încheieturile încep să capete formă. Trăsăturile faciale încep să se vadă din ce în ce mai clar. Nasul este bine conturat, iar urechile se dezvoltă atât intern, cât și extern. Gura și maxilarul sunt, de asemenea, vizibile, iar dinții sunt acolo unde ar trebui să fie.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More