Home Fertilitate, conceptieInfertilitate Top 10 tratamente naturiste pentru infertilitate

Top 10 tratamente naturiste pentru infertilitate

de bebee
2,8K views
Top 10 tratamente naturiste pentru infertilitate

Natura oferă propriile soluții și în cazul problemelor de fertilitate. Iată care sunt cele mai eficiente zece tratamente naturiste pentru infertilitate.

Infertilitatea devine o problemă din ce în ce mai mare în societatea modernă. Din fericire, dacă i se oferă resursele necesare, organismul se poate vindeca de această afecțiune. În continuare, vom prezenta cele mai populare zece tratamente naturiste pentru infertilitate.

  1. Vâscul era considerată o plantă a fertilității în mitologia celtică. Și în zilele noastre acesta este considerat un stimulent concepțional. Fierbând trei crenguțe de vâsc timp de trei minute în jumătate de litru de vin alb poți obține o licoare benefică sistemului reproducător ce trebuie consumată cu opt zile înainte de venirea menstruației.
  2. Propolisul este faimos în toată lumea pentru proprietățile sale medicinale. Acesta este un remediu eficient și împotriva endometriozei. O cantitate de 500 mg de propolis consumată de două ori pe zi poate face minuni în ceea ce privește fertilitatea.
  3. Frunzele și mlădițele de zmeur sunt la fel de benefice organismului precum este fructul însuși. În timp ce frunzele au rol în reglarea hormonilor și tonifierea mușchilor uterului, tinctura de mlădițe de zmeur poate fi utilizată cu succes în combaterea chisturilor ovariene. Mai mult, ceaiul de zmeur și năprasnic poate avea efecte miraculoase în cazul femeilor cu ovare polichistice.
  1. Rădăcina de lemn dulce este foarte apreciată pentru proprietățile sale curative în cultura orientală. Datorită proprietăților sale care au un rol important în reglarea și normalizarea nivelului de hormoni, rădăcina de lemn dulce este un bun tratament pentru infertilitate. Cu toate acestea, nu trebuie consumată în exces, deoarece poate provoca hipertensiune și dureri de cap.
  2. Rădăcina de unicorn este unul din cele mai vechi remedii cunoscute împotriva infertilității. Aceasta acționează direct asupra ovarelor, reglează menstruația și repară mucoasa uterului. Mai mult, aceasta poate fi un remediu eficient și împotriva grețurilor de dimineață.
  3. Trifoiul roșu aduce noroc femeilor care vor să rămână însărcinate. Acesta reglează menstruația, ajută la dezvoltarea embrionului, la întărirea sistemului imunitar și la detoxifierea sângelui. În egală măsură poate fi folosit cu succes și împotriva stresului.
  4. Fructul castității este unul din remediile împotriva infertilității utilizate încă din antichitate. Această plantă ajută la tratarea dezechilibrărilor hormonale care produc menstruații neregulate și pot duce chiar la dispariția ovulației. Mai mult, consumul acesteia poate contribui și la diminuarea sindromului premenstrual.
  5. Brânca ursului este o plantă foarte des întâlnită în pădurile din țara noastră. Această plantă este revitalizantă pentru întreg organismul, însă efectele sale asupra sistemului reproducător sunt într-adevăr miraculoase. Poate fi utilizată ca tratament pentru infertilitate, impotență, amenoree, ciclu menstrual neregulat sau menopauză prematură.
  6. Rădăcina de batate sălbatice este un alt tratament eficient împotriva infertilității. Aceste rădăcini conțin fitoestrogen care poate fi transformat pe cale chimică în progesteron. Rădăcina de batate sălbatice este folosită pentru tratarea crampelor menstruale, grețurilor cauzate de sarcină și a simptomelor menopauzei.
  7. Ginsengul este o altă plantă miraculoasă ce are efecte benefice asupra întregului organism. Acesta stimulează capacitatea fizică și mentală a organismului, fiind considerat un tonic natural. Ginsengul contribuie la dizolvarea cheagurilor de sânge din uter după naștere sau avort, fiind totodată și un excelent tratament împotriva infertilității la femei…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More