Home Fertilitate, conceptieInfertilitate Când trebuie să ceri ajutorul unui specialist în fertilitate?

Când trebuie să ceri ajutorul unui specialist în fertilitate?

de bebee
1,4K views

Cuplurile care întâmpină probleme de fertilitate apelează adesea la un specialist în fertilitate. Cu toate acestea, multe cupluri se grăbesc adesea să apeleze la un astfel de medic, în timp ce altele cer ajutorul mult prea târziu. Așadar, când trebuie să ceri ajutorul unui specialist în fertilitate? În cele ce urmează, vom identifica acel moment oportun, precum și avantajele pe care le prezintă consultarea unui astfel de medic.

Cuplurile adesea caută ajutor specializat din mai multe motive, de cele mai multe ori aceste motive dictând și care este cea mai indicată perioadă pentru a apela la un specialist în fertilitate. Iată care sunt cele mai întâlnite astfel de motive:

  • O femeie cu vârsta până în 35 de ani care nu a reușit să rămână însărcinată după ce a întreținut relații sexuale fără protecție timp de mai mult de un an.
  • O femei care a avut trei sau mai multe avorturi.
  • O femeie care necesită microchirurgie sau tratament împotriva endometriozei sau blocării trompelor uterine.
  • O femeie care ovulează în mod neregulat și nu a răspuns favorabil tratamentelor urmate.
  • Un cuplu care prezintă un factor de risc ridicat, cum este riscul prezentat de infecții genitale, menstruație neregulată sau testicule nedezvoltate.
  • Analiza unei mostre de spermă a bărbatului ce arată un număr limitat de spermatozoizi, structură slabă sau leneșă.
  • Un cuplu care ia în considerare posibilitatea apelării la fertilizarea in vitro.
  • Un cuplu ce prezintă probleme de infertilitate care nu pot fi explicate, ceea ce înseamnă că testele lor au ieșit normale și totuși aceștia nu au putut avea un copil.

Un tratament de fertilitate începe, de fapt, din momentul în care ceri sfatul unui medic de specialitate. Stresul poate fi un mare obstacol în calea conceperii unui copil. Pentru anumite femei, doar o simplă vizită medicală duce la eliberarea stresului, astfel încât există cazuri în care femeile au rămas însărcinate chiar și după prima vizită la un medic de specialitate.
De ce? Răspunsul poate fi faptul că acestea se simt în siguranță atunci când discută cu un specialist care le oferă încredere. Așadar, un control de rutină este binevenit oricând. Acesta duce la eliminarea stresului, având adesea efecte neașteptate.

Există specialiști pentru bărbați și specialiști pentru femei?

Bărbații cu probleme de fertilitate ar trebui să apeleze în primă instanță fie la un urolog, fie la un androlog.

Dacă o femeie are probleme de infertilitate care nu pot fi rezolvate discutând cu medicul ei, aceasta ar trebui să apeleze la un endocrinolog specializat în probleme de reproducere. În funcție de natura problemelor sale, aceasta poate consulta, de asemenea, și un chirurg specializat în probleme de reproducere. Acești obstetricieni/ginecologi sunt pregătiți să trateze probleme anatomice cum sunt endometrioza, anormalitățile uterine sau alte afecțiuni ale organelor reproductive care necesită intervenții chirurgicale…

Având în vedere cele menționate anterior, o discuție cu un medic specialist poate ajuta la eliberarea tensiunii acumulate din cauza problemelor de fertilitate. Așadar, un astfel de control este oricând binevenit. Mai mult, un alt factor care decide momentul când trebuie consultat un astfel de medic este vârsta. Astfel, femeilor care au sub 35 de ani li se recomandă să meargă la specialist dacă au încercat timp de un an, fără succes, să rămână însărcinate, în timp ce femeile care au peste 35 de ani nu trebuie să lase să treacă mai mult de șase luni.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More