Home Nume Copii Semnificația numelui Agnes

Semnificația numelui Agnes

de bebee
8,6K views
Semnificatia-numelui-Agnes

Numele AGNES este un nume destul de rar folosit, atât în ceea ce privește țara noastră, România, cât și alte țări europene sau extraeuropene.

Femeile care poartă numele AGNES sunt foarte mândre de acest nume, deoarece sunt conștiente de faptul că nu este un nume atât de uzual, iar persoanele care îl poartă sunt mult mai puține, numeric vorbind. Ca un rezumat al acestui nume, putem afirma că este un nume rar, dar puternic!

Etimologia numelui Agnes

Etimologic, acest nume provine dintr-una din cele mai vechi limbi care au existat, limba greacă. AGNES provine de la cuvântul grecesc „hagnos” care marchează ideea de curățenie sufletească, puritate, sfințenie, dar și milostenie.

De asemenea, acest nume are o semnificație și în limba latină. Astfel, numele AGNES simbolizează unul dintre cele mai sfinte animale din punct de vedere religios, și anume, mielul. Dacă punem cele două semnificații cap la cap, putem observa faptul că numele AGNES reprezintă ideea unui miel sfânt, blând și pur, care ajunge în final să fie sacrificat.

Istoria numelui Agnes

Numele AGNES este unul dintre vechile nume care există, datând încă din secolele al III-lea – al IV-lea.În Noul Testament este descrisă povestea uneia dintre tinerele fecioare romane care și-au păstrat puritatea și inocența de-a lungul timpului, închinându-se toată viața Lui Dumnezeu și Hristos.

Fecioara AGNES a devenit o personalitate a secolului în care a trăit, deoarece a fost o tânără foarte frumoasă, o adolescentă care frângea multe inimi în rândul băieților. Aceasta a refuzat numeroși pretendenți la mâna sa, printre care se număra și fiul Înaltului Prefect al Romei, care, ulterior, s-a răzbunat pe tânăra fată. AGNES era o fată care Îl iubea pe Dumnezeu mai presus de orice. Era o adolescentă cu frică de Divinitate, iubindu-L pe Hristos mai presus de propria sa viață. Datorită iubirii ei, tânăra a refuzat toate cererile în căsatorie și toți pretendenții pe care i-a avut, indiferent de aspectul fizic sau de clasa socială. Argumentul său era reprezentat de faptul că ea nu putea să iubeasca pe altcineva în afară de Iisus, fiindu-i loială și dând dovadă de multă dedicare și credință.

Frustrat de faptul că frumoasa AGNES a refuzat să îi ofere mâna fiului său, Prefectul Romei a denunțat fecioara cum că aceasta era o tânără creștină, printre oamenii împăratului Dioclețian. Forțată să creadă în alți zei și să le ofere diferite ofrande, fecioara a refuzat, iar ca urmare a avut parte de un sfârșit tragic la o vârstă foarte fragedă.

Ulterior, Fecioara AGNES a fost sanctificată, iar în data de 21 ianuarie, aceasta este sărbătorită în religia romano-catolică. Ca tradiție, Papa primește doi miei și îi binecuvântează, urmând ca din lâna lor să fie create veșminte arhiepiscopilor. Slujba din data aceasta este oficiată la biserica Sfintei Agnesa, care datează din secolul al IV-lea și este ridicată în memoria Fecioarei Agnes.

Semnificația numelui Agnes

În cele de mai sus, am descoperit faptul că numele AGNES are o puternică semnificație în ceea ce privește religia romano-catolică. Numele semnifică ideea de puritate și  sfințenie, iar Sfânta AGNES a fost reprezentată printr-un mielușel sfânt și blând.

Persoanele care poarta numele AGNES sunt foarte dedicate și implicate în lucrurile care le aduc fericirea atât lor, cât și celorlalte persoane din jurul lor. Adoră să ajute oamenii și să le aducă zâmbetele pe buze, iar acestea vor face tot ce le stă în putere să nu defavorizeze pe nimeni. Persoanele care poartă numele AGNES adoră să facă activități de voluntariat, fiind de părere că a-ți ajuta semenii este cel mai important lucru care există pe această lume.

Una dintre cele mai frumoase trăsături ale persoanelor care poartă acest nune sfânt este loialitatea. Aceste persoane nu vor înșela niciodată, punând fidelitatea pe primul loc. Dacă suneți într-o relație cu o persoană cu numele AGNES, puteți sta liniștit în ceea ce privește fidelitatea în relație. Aceste persoane urăsc foarte mult minciuna și oamenii care fac din minciună un lucru folosit din ce în ce mai des. În momentul în care sunt trădate, aceste persoane trec foarte greu peste, uneori chiar deloc, renunțând definitiv la cei care le-au făcur rău.

Unul dintre defectele persoanelor cu numele AGNES este răzbunarea. Pot să fie persoane foarte răzbunătoare dacă le-ați dezamăgit. De asemenea, sunt persoane destul de timide și introvertite care tânjesc după un suflet bun care să le aprecieze și să le iubească așa cum merită.

Sunt persoane foarte blânde și emotive care suferă mult dacă se dovedește că o persoană, fie ea și necunoscută, nu le apreciază. Doresc să mulțumească pe toată lumea, iar acest lucru poate fi privit, în mare parte, ca pe un defect, deoarece nu este necesar să fie apreciate de toți. Fiecare are preferințele sale, iar dacă o persoană nu vă place, se datorează faptului că nu rezonați cu felul ei de a fi și cu personalitatea sa.

O altă trăsătură negativă de caracter poate reprezenta faptul că aceste persoane dau dovadă, destul de des, de mult egocentrism. Se consideră persoane aflate în topul societății, deoarece prezintă numeroase calități care aduc beneficii și oamenilor din jur. Dacă sunteți o persoană pe care o cheamă AGNES, ar fi bine să luați în calcul faptul că lauda de sine nu miroase-a bine!

CÂT DE DES ESTE FOLOSIT NUMELE AGNES

Numeroase personalități au purtat acest nume care are o putere foarte mare. Unul dintre cele mai bune exemple este reprezentant de AGNES Macphail. Această femeie a fost una dintre cele mai puternice femei ale secolelor al XVIII-lea – al XIX-lea. Puterea ei provine de la faptul că a fost prima femeie de origine canadiană care a făcut parte din Parlamentul Canadei.

O altă dovadă a faptului că AGNES este un nume de femeie puternică, dar totodată blândă și sensibilă, este reprezentată de faimoasa scriitoare AGNES Martin Lugand, care a spart toate topurile în ceea ce privește romanele de dragoste și a fost caracterizată ca fiind una dintre cele mai sensibile și mai bune scriitoare în ceea ce privește acest gen de opere.

În concluzie, dacă purtați numele AGNES, ar trebui să fiți foarte fericită și mândră de acest lucru, deoarece este un nume cu o puternică simbolistică, fiind totodată un nume pe care nu îl poartă foarte multă lume. Dacă îl purtați sau sunteți hotărâte să puneți bebelușului dumneavoastră numele AGNES, fiți fără teamă! Dacă doriți un nume puternic, dar relativ mai rar utilizat, acest nume se încadrează perfect în preferințele dumneavoastră!…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More