Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Albert

Semnificația numelui Albert

de bebee
9.652 views
numele Albert

Numele Albert este extrem de rar întâlnit în onomastica noastră, fiind mai mult decât evident faptul că nu este un nume românesc și că are influențe din alte limbi.

Pare a fi un nume modern, iar varianta feminină a acestuia se presupune a fi numele Alberta sau Albertina, acesta din urmă fiind considerat un duminutiv al primului menționat.

Potrivit calendarului catolic, numele Albert este celebrat pe data de 15 noiembrie, zi destinată sărbătoririi Sfântului Albert cel Mare.

Originea numelui Albert

Una dintre variantele care explică originea numelui Albert este cea potrivit căreia acesta ar proveni din limba germană, de la numele Adalbrecht, nume care este unul reprezentativ sau care semnifică „nobilimea strălucită”.

O altă ipoteză susține ideea portivit căreia numele provine de la un alt cuvânt, care este tot de origine germană, adică „adal”, care înseamnă „nobil”. Acest cuvânt reprezintă, de fapt, rădăcina numelui Adalbert, care se află într-o strânsă legătură cu numele Albert, acesta fiind alcătuit din două elemente: „adal”, care a fost explicat anterior, și „berth”, care, tradus în română, înseamnă „celebru”.

Se presupune că numele Adalbert ar fi fost un nume foarte popular în rândul familiilor regale din Germania, motiv pentru care și numele Albert este asociat cu termenii „nobil” și „celebru”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Albert

Purtătorii numelui Albert sunt genul de persoane cărora nu le este teamă să se implice pe termen lung, indiferent dacă este vorba de o relație sau de un proiect care necesită o muncă îndelungată și minuțioasă. Au uneori obiceiul de a acționa pe cont propriu, fără să aștepte să primească undă verde sau o mână de ajutor din partea altor persoane. Dacă știu ce anume au de făcut, nu mai așteaptă nici măcar o secundă.

Îmbrățișează cu drag noile idei și sugestii care le  sunt oferite însă micile bucurii pe care le oferă viața tind să le ignore, motivul putând fi acela că se concentrează mult prea mult asupra muncii pe care o au de făcut.

Purtătorul numelui Albert este o persoană ambițioasă, mereu pusă pe treabă și căreia nu-i place să piardă timpul degeaba. Mereu caută să întreprindă o activitate care să-i fie de folos dintr-un anumit punct de vedere și caută în mod continuu noi modalități de a se dezvolta din toate perspectivele posibile.

Atunci când cei din jur au nevoie de ajutorul lui, nu este nevoie ca aceștia să insiste prea mult, Albert va fi mereu dispus să ofere o mână de ajutor, iar uneori reușește chiar de unul singur să identifice care sunt persoanele care au nevoie de el. Este un prieten de nădejde și niciodată nu va întoarce spatele persoanelor dragi.

Semnificația numelui Albert în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Albert este 4.

Acest lucru ilustrează faptul că purtătorul acestui nume este o persoană foarte ambițioasă, sigură pe ea și care are o înclinație bine dezvoltată înspre stabilitate…

Este o persoană inventivă, cu un simț al creativității bine dezvoltat și care reușește să facă față tuturor provocărilor care-i ies în cale. Uneori, Albert tinde să se grăbească în activitățile pe care le are programate, motiv pentru care nu va reuși să se bucure de tot ceea ce-i oferă viața.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More