Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Anca

Semnificația numelui Anca

de bebee
15.695 views
nume Anca

Numele Anca este un nume destul de comun în onomastica noastră si este considerat ca fiind diminutivul numelui Ana, originea acestuia fiind aflata într-o strânsă legătură cu cea din urmă.

O altă legătură ar mai exista, prin influența numelui Ana, și cu numele Ancuța, acesta fiind un alt diminutiv al celui dintâi.

Originea numelui Anca

Dată fiind legătura anterior menționată, se presupune că originea numelui românesc Anca ar porni de la un nume ebraic, unul destul de vechi, „Hannaah”, care a fost purtat de către numeroase personaje menționate în Biblie; acel nume vine tradus ca „milostiv”, „a avea milă” sau „a binevoi”.

Cu toate acestea, originea numelui Anca este una destul de „haotică”, presupunându-se că acesta ar putea proveni și de la evreiescul „Channah”, care înseamnă „eleganță”, „grație”, „farmec” sau „bunăvoință”.

Cu numele Anca multe persoane asociază norocul, șansa de a avea parte de ceva anume, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase nume românești.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Anca

Purtătoarele acestui nume sunt printre primele persoane care se îngrijorează de starea de spirit a celor care le înconjoară. Dacă ele au parte de o viață frumoasă, lipsită de griji, și-ar dori ca și semenii lor să aibă parte de aceleași lucruri, fiindu-le greu să creadă că cineva ar merita o soartă rea sau urâtă.

Energia lor este ceva rar întâlnit și nimeni nu reușește să descopere care este sursa lor de alimentare, din această perspectivă. Reușesc mereu să aducă voie bună peste tot pe unde sunt prezente și pot fi un adevărat „microb” din acest punct de vedere, însă unul cât se poate de bun, chiar dacă acest lucru este greu de crezut.

Uneori tind să devină ușor manipulatoare sau dominante, însă acest lucru este din cauza faptului că își doresc ca lucrurile să funcționeze așa cum își închipuie în mintea lor, adică să fie totul frumos, asemenea unui basm, ceea ce este uneori destul de greu, însă ele se încăpățânează să facă lucrurile după placul lor. Intențiile lor nu sunt niciodată rele, însă unele persoane le vor interpreta greșit de multe ori, deoarece este greu de crezut că cineva poate fi mereu pozitiv și că își dorește foarte mult să-i influențeze și pe cei din jur cu acest lucru.

Orice lucru pe care-l vor întâlni pentru prima oară în viața lor va reuși să le fure toată atenția și interesul și vor încerca să se concentreze cât mai mult pe acesta pentru a-și putea îmbogăți oarecum bagajul de cunoștințe pe care-l au la momentul respectiv.

Semnificația numelui Anca în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Anca este 1.

Aceasta ilustrează inițierea într-un anumit domeniu sau dintr-o anumită perspectivă, lucru care este la mare căutare atunci când facem referire la purtătoarele numelui Anca, acestea fiind firi destul de curioase de felul lor. Orice inovație este în interesul lor și se presupune că ar avea un instinct de lider, mai ales dacă ținem cont de simbolistica acestui număr…

Anca este uneori puțin excentrică și tinde să pună un preț destul de mare pe părerea celor din jur, în special când aceasta o implică în mod direct.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More