Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Antonio

Semnificația numelui Antonio

de bebee
12,1K views
numele Antonio

Originea numelui Antonio nu este una românească, însă se presupune că ar aduce o oarecare contribuție la popularitatea cultului Antonie cel Mare, care este sărbătorit, potrivit calendarului ortodox, pe data de 17 ianuarie.

Se presupune că acest nume ar face parte din familia numelor Anton, Antoniu, Antoanela și toate derivatele acestora, Antonia fiind considerată a fi varianta sa feminină.

Originea numelui Antonio

Fiind un nume care este încadrat în familia numelor menționate anterior, originea sa este comună cu a acestora. Astfel, există mai multe ipoteze cu privire la acest aspect, iar prima dintre acestea presupune faptul că acest nume, la fel ca Antonia, a fost preluat din Evul Mediu de către greci, fiind asemănător cuvântului „anthos” care vine tradus ca fiind „floare” și care este foarte apropiat, prin etimologie populară, de numele Antonius.

Cea de-a doua ipoteză susține ideea potrivit căreia numele Antonio, fiind derivat de la numele Antoniu, provine din limba latină și înseamnă „a fost pierdut”, iar o altă ipoteză susține faptul că  acesta provine de la un alt cuvânt latin, „antius”, care vine tradus ca fiind „avangardistul”.

Originea numelui Antonio, bazându-ne pe legătura cu numele menționate, este un subiect destul de controversat, dar, cu toate acestea, se presupune că ipoteza cea mai plauzibilă este cea care explică faptul că acesta ar proveni de la grecescul „anthos”, semnificația lui fiind cea de „floare” sau „înfloritor”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Antonio

Purtătorii acestui nume sunt considerați a fi unii dintre cei mai grijulii oameni pe care i-ai întâlnit vreodată și care-i protejează mereu pe cei dragi. Sunt persoane caracterizate prin curaj, încredere în forțele proprii, au o energie demnă de invidiat, dar și multă credință în forțele divine, dar și în propria lor persoană. Nu se îndoiesc niciodată de puterile și capacitățile lor, iar acest lucru este văzut ca fiind sursa lor principală de motivare și încurajare în a-și urma visurile.

Antonio este o persoană de încredere și este unul dintre cei mai loiali prieteni pe care i-ar putea avea cineva vreodată. Nu face niciodată nimic ce știe că-i poate supăra pe alții și este foarte atent la relațiile pe care le are cu cei din jur, încercând mereu să le întărească pe acestea și să nu le lase să slăbească sau să aibă de suferit într-un anumit fel.

Antonio respectă mereu deciziile oamenilor din jur, consideră că fiecare om este diferit față de altul, motiv pentru care nu spune niciodată că cineva are dreptate și altcineva nu, este de părere că fiecare are punctul său de vedere și că există ceva bun la fiecare.

Semnificația numelui Antonio în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Antonio este 7.

Acest lucru reprezintă faptul că Antonio este genul de persoană care este receptivă la orice este nou și îmbrățișează mereu sfaturile și ideile primite de la cei din jur…

Este un prieten de nădejde, pe a cărui încredere te poți baza în orice moment, însă uneori tinde să fie destul de curios, lucru care este văzut ca fiindu-i singurul punct slab.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More