Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Ariana

Semnificația numelui Ariana

de bebee
35,9K views
nume Ariana

Numele Ariana este unul care deseori este confundat cu numele Adriana, acesta din urmă având în componența lui și litera „d”, ceea ce duce la această confuzie.

Este un nume care nu este foarte des întâlnit în onomastica noastră, cel puțin nu până în prezent, dar pare să câștige din ce în ce mai mult teren printre preferințele persoanelor.

Pe lângă confuzia cu numele Adriana, există o presupunere conform căreia numele Ariana este de fapt un derivat al numelui Ariadna, care este tot un nume modern, dar foarte rar întâlnit în onomastica românească.

Originea numelui Ariana

Numele Ariana provine de la cuvântul grecesc „ariadne” (observându-se din nou o legătură cu numele Ariadna) care vine tradus în limba noastră ca „a cânta” sau „cântă”, fiind un derivat de la cuvântul „adein” ce reprezintă traducerea anterioară. Semnificația sa face referire la ceva sfânt, la credință, chiar dacă traducerea cuvântului grecesc este „a cânta”.

Mai există o ipoteză conform căreia numele Ariana ar proveni din limba galeză, având semnificația de „argint”, însă aceasta nu este atât de cunoscută sau de întâlnită precum este prima menționată.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Ariana

Ariana este o persoană caracterizată prin mult farmec și senzualitate, fiind o femeie puternică și hotărâtă. Mereu acționează fără a sta prea mult pe gânduri și fără a ezita, iar dacă își propune un lucru, nu se va liniști până ce nu-l va avea.

Este dispusă să depună eforturi care o suprasolicită destul de mult, atât fizic, cât și psihic, pentru că știe că numai prin această modalitate va reuși să obțină mereu ceea ce își dorește cu adevărat. Intuiția este punctul ei forte, iar uneori lasă impresia că știe ceea ce gândesc cei din jur sau că le cunoaște intențiile pe care de multe ori aceștia se străduiesc să le ascundă de ochii lumii.

Este o persoană care pune mare accent pe dreptate și etică, și niciodată nu va apela la mijloace mai puțin corecte pentru a putea avea parte de ceea ce își dorește. Știe că este bine să fii mereu sincer și corect, deoarece minciuna are picioare scurte și consideră că un adevăr ținut în umbră va reuși mereu să iasă la suprafață, însă cu cât mai târziu, cu atât mai rău, motiv pentru care niciodată nu ascunde lucrurile față de cei din jurul ei.

Uneori, tinde să fie ușor încăpățânată, iar atunci când vine vorba despre partenerul ei de viață, Ariana are uneori obiceiul de a-l „modela” pe acesta după propria voință, însă fără a-l forța să facă lucruri care nu-i stau în fire. Este o persoană deschisă și încearcă să găsească mereu cele mai bune modalități de soluționare a problemelor, în momentele în care acestea apar, dar în cele mai multe cazuri reușește să evite să se ajungă în acest punct…

Semnificația numelui Ariana în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ariana este 8, reprezentativă atunci când facem referire la dreptate și inspirație. Purtătoarea numelui Ariana face parte din grupul persoanelor care caută mereu dreptatea și depun eforturi să guverneze lumea în care trăiesc. Este intuitivă, onestă și reușește mereu să se adapteze și să facă față oricărei situații, fiind un model bun de urmat de către cei din jur.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More