Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Camelia

Semnificația numelui Camelia

de bebee
17,9K views
Camelia

Numele Camelia este asociat florii omonime, iar forma sa masculină este considerată a fi Cameliu însă aceasta din urmă nu este la fel de populara ca varianta feminină.

Originea numelui Camelia

Fiind un subiect foarte controversat, originea acestui nume își are rădăcinile în mai multe limbi, ipotezele care stau la baza formării acestuia fiind destul de variate.

O ipoteză susține ideea conform căreia numele Camelia ar proveni de la numele latinești Camillus și Camilla, care în perioada Romei Antice erau încadrate în sfera religiei și făceau referire la sacrificiile care erau executate în interiorul templelor.

Dacă facem referire tot la această origine latină, numele Camelia vine tradus în limba română ca „enoriaș” sau „mâna de ajutor a preotului”, cuvinte care, din nou, sunt încadrate în religie.

O altă ipoteză subliniază ideea potrivit căreia numele ar proveni de la floarea japoneză omonimă, camelia, dar se spune că floarea respectivă ar purta această denumire în cinstea persoanei care a reușit să o aducă pe teritoriul Europei, al cărei nume era Kamell.

Semnificația exactă a numelui Camelia este greu de definit, însă asocierea întâlnită cel mai des este cea făcută cu floarea care poartă același nume și despre care se presupune că este un simbol al norocului.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Camelia

Purtătoarele acestui nume sunt genul de persoane care vor mereu să fie dreptate și onestitate între oameni, motiv pentru care va depune numeroase eforturi în această direcție. Urăsc minciunile și „dusul cu zăhărelul” și sunt firi determinate, al căror simț al intuiției este unul foarte bine dezvoltat.

Camelia este o persoană independentă, care știe cum să-și gestioneze viața și problemele care vin odată cu aceasta, fiind rare situațiile în care are nevoie de un ajutor suplimentar. Se adaptează foarte repede noilor situații și medii, motiv pentru care putem afirma că acesteia nu-i este teamă de schimbări, ba din contră, le „îmbrățișează” și le urează mereu „bun venit” în viața ei.

Setea ei pentru dreptate nu poate fi potolită de nimeni și nimic, fiind genul de persoană care atrage mereu atenția celor care apelează la mijloace mai puțin ortodoxe atunci când au de soluționat o anumită problemă.

Pune foarte mare accent pe un mediu armonios și lipsit de tensiune, fiind capul familiei atunci când vine vorba de a-i împăca pe membrii acesteia. Depune mereu eforturile necesare pentru a se asigura că nici ea, nici persoanele care-i sunt dragi ei nu duc lipsă de nimic, fiind mereu orientată spre a întreprinde activități noi care să o ajute să-și îmbogățească bagajul experiențelor de viață.

Semnificația numelui Camelia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Camelia este 8.

Acest lucru ilustrează faptul că purtătoarea acestui nume este genul de persoană independentă, determinată și mereu onestă, indiferent de ce se întâmplă în jurul ei. Se adaptează foarte ușor și reușește să facă față oricărei situații care îi apare în cale…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More