Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Carmen

Semnificația numelui Carmen

de bebee
22,5K views
Carmen

Numele Carmen este unul care a apărut în onomastica noastră printr-un împrumut din limba spaniolă, provenind de la numele Maria, acesta din urmă fiind un nume foarte răspândit în Spania.

Potrivit calendarului catolic, numele Carmen este sărbătorit pe data de 16 iulie, iar dacă ținem cont de legătura cu numele spaniol Maria, am putea spune că acesta este celebrat și cu o ocazia Sfintei Marii, care, potrivit calendarului ortodox, are loc pe data de 15 august (Adormirii Maicii Domnului) și pe data de 8 septembrie (Nașterea Maicii Domnului).

Originea numelui Carmen

După cum a fost menționat și anterior, se presupune că numele Carmen ar proveni din limba spaniolă, mulțumită numelui Maria, care era unul foarte răspândit și cunoscut pe teritoriul spaniol.

Pe lângă acest lucru, Carmen este numele care a fost asociat cu un munte palestinian, ce are rolul de a proteja golful Saint-Jean-D’Acre, loc unde își are rădăcinile ordinul Carmel, astfel Notre-Dame de Mont Carmel este un punct de interes din Spania.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Carmen

Femeile care poartă numele Carmen sunt unele dintre cele mai sociabile persoane, a căror prezență este mereu o bucurie pentru cei care au ocazia să aibă parte de ea.

Având o fire asemănătoare cu cea a unui artist, Carmen este o persoană care se împrietenește repede cu cei din jur și este mereu plină de seninătate și sinceritate, lucruri care o ajută să „alimenteze” aceste relații de prietenie pe care le întemeiază.

Este mereu plină de energie și reușește să-i „contamineze” și pe cei din jur cu aceasta, este genul de persoană ce reușește mereu să te readucă la viață atunci când nu mai ai chef de nimic și când nu mai vezi niciun rost în tot ceea ce te înconjoară. Cu toate acestea, purtătoarea numelui Carmen are și părți care „scârțâie” puțin, acestea fiind reprezentate de oscilațiile emoționale care pun stăpânire pe ea în momentul în care nu reușește să-și găsească echilibrul interior.

Sursa de inspirație a acesteia este reprezentată de dorința de a sări în ajutorul celor din jurul ei. Vrea mereu să știe că poate să fie de folos cu ceva anume sau cuiva anume și vrea să fie mereu aflată într-un mediu care este unul plin de armonie și liniște. Dacă ar fi după ea, nu ar apărea niciun nor pe cerul nimănui și ar încerca să păstreze mereu o stare de seninătate, însă lucrurile nu depind de fiecare dată numai de ea.

Uneori are tendința de a-și sacrifica propriile nevoi doar de dragul de a-i putea ajuta pe cei din jur și ar fi întotdeauna în stare să depună eforturi pe care unii nu le suportă nici pentru propria lor persoană.

Semnificația numelui Carmen în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Carmen este 9.

Aceasta ilustrează un spirit intuitiv, umanitatea și energia regeneratoare. Persoanele a căror cifră a numelui este 9, cum este și cazul purtătoarelor numelui Carmen, sunt considerate persoane inteligente, care au un simț intuitiv bine dezvoltat și sunt extrem de filosofice…

Acestea reușesc mereu să rezolve problemele lor, dar și pe ale celor din jur, iar asta chiar dacă nu li se cere, deoarece se simt bine atunci când știu că reușesc să ajute.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More