Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Corina

Semnificația numelui Corina

de bebee
14.885 views
Corina

Numele Corina este unul ce are o istorie destul de bogată, fiind amintit și în Vechiul Testament, iar în ziua de azi pare a fi destul de rar întâlnit în onomastica noastră.

Varianta lui masculină pare să lipsească, însă în alte limbi sau în alte perioade, acesta se presupune că a fost numele Corin, care era numele unui zeu ce a trăit în perioada Romei Antice.

Originea numelui Corina

Pe lângă legătura existentă cu numele masculin Corin al zeului care a trăit în Roma Antică, se presupune că numele Corina ar proveni de la celticul „kar”, care în limba română înseamnă „prieten”.

Pe lângă această ipoteză mai există și altele, una dintre acestea suținând ideea potrivit căreia numele Corina ar proveni din limba greacă, mai exact de la numele Kore, ce era numele unei zeițe și care vine tradus ca „fecioară”, fiind diminutivul numelui Korinna, care înseamnă „fetiță”.

O altă ipoteză susține ideea conform căreia numele ar proveni din limba italiană, din care acesta vine tradus ca fiind „săgeată”.

Dintre toate aceste ipoteze, cea mai întâlnită pare a fi cea potrivit căreia numele Corina reprezintă un termen asociat unei „fecioare” sau unei „fetițe”, sensul acestuia fiind cel al purității și al gingășiei.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Corina

Purtătoarele acestui nume sunt genul de persoane care emană o atitudine nobilă, fie prin mers, prin comportament, fie prin modul în care se adresează persoanelor din jur. Este o persoană care poate servi drept exemplu de urmat pentru cei din jur și lasă impresia că nu se comportă niciodată într-un mod care ar putea să o facă de rușine sau care să lase loc unor interpretări greșite.

Tine să fie ușor introvertită, sfioasă, însă nu lasă ca acest lucru să fie unul foarte evident. Corina are înclinații de natură artistică, iar imaginația ei este una foarte bogată, care, de multe ori, îi este de mare folos atunci când are de soluționat diverse probleme care apar în cele mai nepotrivite momente.

Este o persoană foarte conștiincioasă și îi plac lucurile care sunt realizate cu foarte mare atenție și dedicație. Este mereu ordonată și nu lasă nimic să-i strice buna organizare, iar uneori tinde chiar să exagereze din acest punct de vedere. Când are mai multe aspecte de luat în considerare, aceasta tinde să devină ușor nedumerită și petrece o mare parte din timp analizând toate detaliile pentru a nu ajunge la o concluzie greșită.

Chiar dacă uneori este confuză, aceasta reușește mereu să-și păstreze încrederea în forțele proprii și știe că va reuși mereu să o scoată la capăt.

Semnificația numelui Corina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Corina este 6.

Cele al căror destin este influențat de puterea acestei cifre sunt uneori înțelese greșit. Experiența lor de viață este una foarte bogată, ceea ce le este de mare ajutor atunci când sunt puse în situația de a soluționa o anumită problemă…

Încrederea în propriile puteri este mereu o sursă de energie pentru acestea și cu ajutorul ei reușesc mereu să meargă înainte.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More