Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Damian

Semnificația numelui Damian

de bebee
29,9K views
Damian

Numele Damian este unul care s-a răspândit de-a lungul timpului pe teritoriul mai multor popoare de origine europeană, dacă nu chiar în toate. În zilele noastre este mai rar întâlnit în onomastica românească, iar varianta feminină a acestuia este considerată a fi numele Damiana, care, la rândul lui, nu este un nume foarte des întâlnit.

Originea numelui Damian

Originea numelui Damian își are rădăcinile în numele grecesc Damiands (în familia lui fiind încadrate și numele Damas și Damasias), nume la rădăcina căruia se află cuvântul „dama”, de la verbul „damno”, care, în limba română înseamnă „a domestici” sau „a îmblânzi”. Un alt nume care se presupune a sta în spatele formării numelui Damian este și numele Damianos, care este tot de origine grecească, și care, la rândul lui, își are rădăcinile tot în cuvântul anterior menționat, adică „dama”.

O altă asociere, văzută ca fiind o a doua origine a numelui Damian, este făcută cu numele „Damia”, care este cunoscută ca fiind zeița fertilității la greci.

Cele mai răspândite ipoteze cu privire la originea numelui Damian sunt cele care ilustrează rădăcinile grecești ale acestuia, care pornesc de la cuvântul „dama”, adică numele este asociat cu o persoană care are capacitatea de a „domestici” sau a „îmblânzi”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Damian

Purtătorii acestui nume sunt unii dintre cei mai spontani, spontaneitatea acestora fiind caracteristică celei din perioada copilăriei. Nu stau ore în șir sau chiar zile să se gândească la ceva anume, mai ales atunci când vine vorba să aibă parte de o experiență mai ieșită din comun.

Sunt mereu dispuși să-i ajute pe cei din jur și niciodată nu stau să se gândească de două ori când au posibilitatea să facă acest lucru. Aceștia își doresc să-i poată înțelege mereu pe cei din anturajele lor, dar în special pe membrii familiei lor, pentru a putea fi mereu alături de aceștia, chiar și atunci când nu sunt fizic aproape de ei.

Din cauza spontaneității lor, purtătorii numelui Damian sunt uneori interpretați greșit, iar cei din jur vor avea tendița să asocieze această spontaneitate a lor cu indiferența, lucru care nu este tocmai așa. Cu toate acestea, Damian reușește mereu să se facă înțeles, chiar dacă deseori acest lucru se întâmplă pe ultima sută de metri.

Experiențele sale de viață sunt unele dintre cele mai bogate, ceea ce este și normal având în vedere că nu-i este teamă niciodată să se aventureze în noi experiențe sau aventuri. Este dornic să aibă un bagaj cât mai bogat din acest punct de vedere, motiv pentru care lucrează mereu la acest aspect.

Damian este un om calm, liniștit și care niciodată nu „tulbură” apele, nici pe ale sale nici pe ale celor din jurul lui.

Semnificația numelui Damian în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Damian este 6.

Purtătorii al căror nume este guvernat de această cifră sunt considerați a fi unii care au tendința de a face excese sau a fi uneori puțin nesiguri pe ei înșiși. Iată că acest lucru subliniază într-o oarecare măsură spontaneitatea anterior menționată, însă pofta pentru o experiență de viață cât mai bogată este și ea ilustrată prin intermediul acestei cifre, fiind una care oferă încredere mai mare în propriile puteri…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More