Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Daria

Semnificația numelui Daria

de bebee
65,7K views
numele Daria

Semnificația numelui Daria este una destul de controversată, iar istoria acestuia este una foarte bogată, despre care se presupune că a fost inițiată din zona Persiei, iar în zilele noastre este un nume întâlnit destul de rar, fiind considerat ușor modern.

În ceea ce privește forma masculină a sa, aceasta este reprezentată de numele Darie.

Originea numelui Daria

Având o puternică legătură cu istoria, originea numelui Daria provine din Persia, unde a fost purtat de trei regi, toți dintre ei având numele Darius, care, pe lângă cel amintit anterior, este și el o formă masculină a numelui Daria.

Numele provine de la numele Persan, care este Darayava(h)us, fiind compus din două cuvinte: „daraya”, care  apropiat fiind de „darayamiy” înseamnă „a deține”/„a poseda”, iar cel de-al doilea, „ apropiat  fiind de „vasuh”/„vohu” (origine indiană), reprezintă „bine”/„bun”.

Așadar, am putea spune că numele Daria reprezintă „cineva care posedă ceva bun” sau „cineva care face un bine”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Daria

Dacă numele este reprezentativ pentru ceva bun, pentru cineva care face bine, cu siguranță caracterul purtătoarelor numelui Daria este unul care nu poate avea vreun defect, cel puțin asta tindem să credem.

Se pare că așa și este, deoarece persoanele care au acest nume sunt mereu preocupate de cei din jur și vor ca aceștia să fie mereu într-un mediu plin de armonie, direcție în care își focalizează o mare parte din energie și efort. Aceste persoane sunt individualiste de felul lor și au un puternic simț practic.

Lucrurile care sunt făcute pe baza unei minciuni sau nedreptățile sunt lucruri pe care purtătoarele numelui Daria nu le agreează deloc și nu își pot imagina cum ar putea cineva să se bazeze pe astfel de lucruri, deoarece le văd ca pe ceva care nu are o bază etica și morala.

Chiar dacă aceasta știe că are de câștigat un premiu foarte valoros, ea nu va apela la metode „neortodoxe” pentru a-l putea obține, preferă să știe că totul a fost făcut pe meritul ei, fără a apela la mijloace care i-ar afecta moralitatea.

Din dorința de a le ușura munca celor dragi, aceasta tinde uneori să preia pe umerii săi toată greutatea și toate grijile pe care le implică, doar de dragul de a-i ajuta.

Pentru a duce o treabă până la final, aceasta este capabilă deseori să-și sacrifice chiar și propriile dorințe, ceea ce este un lucru destul de rar întâlnit.

Semnificația numelui Daria în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Daria este 6.

Aceasta este reprezentativă în ceea ce privește individualitatea, armonia, dar și excesul…

După cum a fost menționat mai sus, purtătoarele numelui Daria sunt dispuse să depună eforturi suplimentare pentru a-i scuti pe alții de muncă, uneori chiar tind să exagereze din acest punct de vedere. Cu toate acestea, în spatele excesului de muncă, Daria își dorește să aibă parte de un mediu armonios, unde nimeni să nu aibă de suferit, motiv pentru care se oferă mereu să-i ajute pe cei dragi. Aceasta are încredere în propriile puteri, motiv pentru care se implică în mai multe activități, chiar și în acelea care nu-i sunt destinate ei.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More