Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Dragoș

Semnificația numelui Dragoș

de bebee
28,7K views
numele Dragoș

Numele Dragoș este destul de popular în onomastica românească, fiind aflat într-o strânsă legătură cu numele Dragomir, care este tot un nume masculin românesc, însă mai puțin întâlnit decât primul.

Acest nume a devenit popular datorită faptului că are capacitatea de a evoca istoria, iar forma sa feminină pare să lipsească, deoarece nu există un nume de acest gen care să-i fie asemănător.

Originea numelui Dragoș

Dacă ținem cont de legătura care există între numele Dragoș și Dragomir, atunci originea acestuia este una slavă, numele fiind alcătuit din cuvântul „dorogo”, care vine tradus în limba română ca „prețios” sau „de valoare”, și cuvântul „meri”, care înseamnă „faimos”, sau „mir”, care vine asociat cu pacea.

Astfel , numele Dragoș, ca și Dragomir, reprezintă ceva „pașnic”, dar și „valoros”, în același timp.

Dacă ne concentrăm doar pe numele Dragoș, putem observa că rădăcina acestuia este reprezentată prin intermediul cuvântului „drag”, care este cât se poate de clar și limpede, fără a mai fi necesare explicații suplimentare.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Dragoș

Hotărât, cu un puternic simț practic și puțin încăpățânat, așa arată un profil al caracterului pe care-l are purtătorul numelui Dragoș. Este o persoană individualistă, care caută mereu să acționeze pe cont propriu și tinde să creadă că nimeni nu este mai bun decât el.

Un lucru asupra căruia ar trebui să insiste acesta este acela de a se deschide mai mult față de oameni, mai ales față de cei dragi. De asemenea, ar trebui să mai accepte din când în când și ajutorul celor din jur, și să fie deschis și la ideea de a-i lăsa pe alții să intervină în viața lui, deoarece uneori nu depinde totul numai de el.

O problemă serioasă pentru cel care poartă acest nume ar putea fi ilustrată de relațiile care se întind pe o perioadă mai lungă, lucru care nu prea pare a fi pe placul acestuia. Uneori, îi place mult prea mult să se bucure numai de propria persoană, iar din această cauză tinde să se închidă și să nu aibă curajul de a se exterioriza.

Vorba lungă nu este ceva ce este apreciat de acesta și mereu reușește să transmită în câteva cuvinte un mesaj pe care alții în transmit în fraze lungi și cuvinte complexe, care lasă loc de interpretări, deseori fiind unele greșite. Preferă să spună totul „scurt pe doi” și nu să spună povești fără de final.

Este indicat ca purtătorul acestui nume să învețe să aibă mai multă răbdare și să acorde o mai mare atenție detaliilor, deoarece ar putea avea multe de pierdut, astfel și organizarea este un alt aspect la care ar mai trebui să lucreze.

Semnificația numelui Dragoș în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Dragoș este 1.

Aceasta reprezintă faptul că purtătorii acestui nume se văd ca fiind lideri înnăscuți și au o energie care nu cunoaște limite. Sunt persoane impresionate de lucrurile și experiențele noi, însă uneori par să se și plictisească repede de acestea. Tind să domine uneori și consideră că doar părerea lor este cea care contează, însă nu este mereu așa…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More