Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Eduard

Semnificația numelui Eduard

de bebee
37,K views
numele Eduard

Numele Eduard este modern și nu se întâlnește des în onomastica noastră, însă în prezent pare a fi din ce în ce mai des printre preferințele celor care sunt puși în postura alegerii unui nume.

Nefiind atât de răspândit, acesta nu are nicio variantă feminină și este destul de greu să fie identificat una care să se apropie cât de cât de acesta.

Originea numelui Eduard

Originea acestui nume este una anglo-saxonă, varianta lui englezească fiind Edward. Dacă analizăm cel de-al doilea nume, Edward, putem să-l descompunem în două părți: prima dintre acestea, sau mai bine spus prima formă la care se ajunge, este „ead-”, care înseamnă „bogat” sau „bogăție”, iar cea de-a doua parte, „weard”, care înseamnă „apărător” sau „apărare”. Așadar, aduse laolaltă, cele două părți, traduse în limba noastră ar însemna „apărător/protector al bogățiilor”.

O altă variantă ar fi cea în care cele două părți sunt tot „ead” și „wear”, însă traducerea lor este una diferită, primul cuvânt însemnând „binecuvântat” iar ce-l de-al doilea „păzitor”, adică este vorba de un „păzitor binecuvântat”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Eduard

Purtătorii acestui nume sunt persoane caracterizate de un puternic simț al autorității și ambiției. Sunt unii dintre cei care cred cel mai mult în forțele proprii, lucru care-i poate intimida uneori pe cei din jurul lor, însă ei nu profită de acest lucru.

Dacă simt că cineva reușește să-i întreacă dintr-un anumit punct de vedere, vor fi puțin afectați de acest lucru, deoarece își doresc mereu să exceleze în tot ceea ce fac. Noile aventuri și experiențe reprezintă sursa lor de motivare, de stimulare în a depune tot mai multe eforturi și a se implica în tot mai multe activități. Indiferent ce anume fac, aceștia preferă să apeleze doar la forțele proprii, iar dacă au nevoie de un sprijin financiar, nu caută să apeleze rapid la alte persoane, ci sunt dispuși să depună un nivel de efort mai ridicat.

Eduard este, în schimb, cel care ocupă postura unui sprijin pentru cei din jur, chiar dacă uneori preferă să nu se aglomereze cu activitățile și responsabilitățile pe care le are. Știe că acest lucru va fi în avantajul lui și că îl va pune într-o lumină mai bună, ceea ce este un mare punct în plus pentru viitor.

În cazul purtătorului numelui Eduard, confortul lui psihologic este dobândit prin intermediul familiei, un mediu armonios și lipsit de tensiune și agresivitate, adică tot ceea ce este lipsit de negativitate și pesimism. Acesta preferă să vadă întreaga lume dintr-o perspectivă cât mai bună și optimistă, deoarece consideră că numai așa poți deveni o variantă mai bună a propriei persoane.

Semnificația numelui Eduard în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Eduard este 8, care este una reprezentativă atunci când facem referire la dreptate, inspirație și ingeniozitate…

Astfel, purtătorii numelui Eduard sunt persoane care vor să acționeze mereu pe cont propriu, sunt mereu hotărâte și determinate și știu ce cale să aleagă pentru a ajunge mai repede la destinația dorită. Știu să se adapteze mediului în care își derulează activitățile și reușesc mereu să facă față oricărei provocări care le apare în cale.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More